Digidexo.com

Fordeler av å ta vitamin eller mineraltilskudd

Fordeler av å ta vitamin eller mineraltilskudd


Bruken av vitamin eller mineral tilskudd, også kalt kosttilskudd, kan være nyttig for de som har et utilstrekkelig kosthold eller spesielle ernæringsmessige behov. I noen tilfeller kan det også være fordelaktig for å hindre fremtidig sykdom forekomst.

Bakgrunn

Ifølge Mayo Clinic, kan kroppen din ikke gjøre de fleste vitaminer eller mineraler på egen hånd og må få dem i form av mat eller kosttilskudd.

Misforståelse

Vitamin eller mineral tilskudd er ikke ment å være en erstatning for mat. Hele matvarer inneholder næringsstoffer og fordeler som ikke kan leveres av kosttilskudd.

Fordeler

Ifølge American Dietetic Association, kan den eldre befolkningen nytte av tilskudd fordi viktige næringsstoffer til langsiktige helse kan mangle fra en utilstrekkelig kosthold. Kvinner i fruktbar alder, som ikke får nok folat fra kosten, vil ha nytte som folat er viktig for svangerskap prosessen. I tillegg kan strenge vegetarianere mangler visse næringsstoffer fra kostholdet. Kosttilskudd kan bli engasjert til å fylle det tomrommet.

Vitamin og mineralmangel

Hvis du har blitt fortalt av legen din at du har en bestemt tilstand som forårsaker vitamin eller mineralmangel, tar kosttilskudd konsistent over tid kan hjelpe deg å gjenopprette nivåer innenfor normale grenser.

Advarsel

Kosttilskudd industrien er ikke regulert av Food and Drug Administration (FDA). Hvis du vurderer å ta vitamin eller mineral tilskudd som et supplement til et sunt kosthold, ta kontakt med din lege eller en registrert kostholdsekspert (RD) for spesifikke anbefalinger.