Digidexo.com

CHF Risikofaktorer

CHF Risikofaktorer


Kongestiv hjertesvikt, også referert til som CHF, er en medisinsk tilstand hvor hjertet ikke kan pumpe tilstrekkelig blod til resten av kroppen. CHF kan skje gradvis eller det kan skje ganske raskt dersom det ikke har vært noen traumatisk skade på hjertet. Hjertesvikt kan være forårsaket av en rekke hjerte-relaterte problemer, for eksempel høyt blodtrykk eller koronarsykdom. Det er viktig å gjenkjenne risikofaktorer som kan sette en person i fare for å utvikle CHF.

Tilstandsbasert Risikofaktorer

Det er flere medisinske tilstander som kan sette en person i fare for å utvikle CHF. De vanligste årsakene til hjertesvikt er høyt blodtrykk (hypertensjon) og DAK (koronarsykdom). Andre medisinske tilstander, slik som diabetes, fedme, andre hjertesykdommer og hypertyroidisme kan øke risikoen for utvikling av kongestiv hjertesvikt.

Alder og kjønn Risikofaktorer

CHF er ofte sett hos personer som er over 65 år Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å bli diagnostisert med CHF også, men det er ikke uvanlig for kvinner å ha hjertesvikt. CHF er sett mer på menn fordi de statistisk er mer sannsynlig at lider av risikofaktor medisinske tilstander, slik som fedme, diabetes og høyt blodtrykk.

Livsstil Risikofaktorer

Ytre påvirkninger kan også bidra til utvikling av CHF. Røyking har potensial til å føre til CHF fordi det kan skade lungene og også sette en person på en økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk eller koronarsykdom, som er de viktigste årsakene til hjertesvikt. I tillegg kan alkoholbruk svekke hjertet og ikke gjøre det kontrakten som det skal, og dermed skape potensialet for skade på hjertet, eller hjertesykdom.

Forebygging

Det er mulig å hindre eller forsinke utviklingen av kongestiv hjertesvikt. Faktisk, mosjon og et riktig forvaltet kosthold kan redusere risikoen for å utvikle CHF ved å minimere fedme faktor. Også, slutte å røyke eller å begrense mengden av alkohol at du drikker kan også hjelpe å utvikle andre medisinske tilstander som er ledende risikofaktorer i utviklingen av CHF.

Betraktninger

Hvis du har nylig blitt diagnostisert med hjertesvikt, er det viktig å merke seg at du fortsatt kan arbeide på å minimere risikofaktorer for å få CHF mer utholdelig. Opprettholde en treningsøkt rutine og et godt balansert kosthold kan bidra til å gjøre tilstanden mer håndterlig. I tillegg kan du sjekke med ditt lokale sykehus for å se om det er noen støtte grupper som omhandler hjertesvikt pasienter.