Digidexo.com

Risiko for Coronary Artery Surgery

Angioplastikk, stenting og koronar bypass pode (CABG) er de tre vanligste typene av koronarkirurgi. Alle er konstruert for å gjenopprette ubegrenset blodstrømmen til hjertet og utføre en viss risiko. Hjerteinfarkt eller hjerneslag, under eller rett etter en prosedyre, er alltid en risiko.

Typer kirurgi

I CABG, blir en vene tatt fra en annen del av pasientens kropp som er koblet til kransarterien, og brukes som en bypass-mekanisme. Angioplastikk åpner en blokkert arterie, vanligvis med en ballong, mens stenter tjene til å støtte åpne arterien permanent.

Betydning

Risikoen for hjerteinfarkt, sammen med muligheten for slag under eller etter operasjonen, øker i stor grad med alder eller med en historie med slag, ifølge The Society of Thoracic Surgeons. Nyresvikt er en bekymring, spesielt hvis det organ funksjon ble svekket tidligere til enhver operasjon.

Betraktninger

Sette inn et kateter under angioplastikk eller stenting kan noen ganger føre til skade på arterien, sier The Radiological Society of North America. En sjelden komplikasjon som kalles okklusjon er resultatet av blodpropper som svar på stenting eller angioplastikk.

Risiko

Risikoen ved koronarkirurgi i stor grad avhenge av faktorer som pasientens alder, røyking historie, generelle helse, bestemte medisinske tilstander og mengden av hjerte funksjonalitet.

Prognose

Etter vellykket operasjon, bør en økning i energi oppstår. Enkelte individer kan kreve tilsvarende operasjon i fremtiden, typisk 10 år eller mer etter den første operasjonen. Forekomsten av samlet suksess vil være avhengig av sunne endringer i livsstil.