Digidexo.com

Mest næringsrike rå grønnsaker

Mest næringsrike rå grønnsaker


Rå grønnsaker har en rekke helsemessige fordeler sammenlignet med dampede eller kokte varianter. Når grønnsakene er kokt, mister de mange av de vitaminer og næringsstoffer de inneholder naturlig. Mens alle rå grønnsaker inneholder noen form for ernæring, er det visse typer som er spesielt stappfullt av sunne vitaminer og mineraler.

Collard Greens

Havard er blant de mest ernæringsmessige rå grønnsaker. Ikke bare er de høyt på vitamin B6 og B12, men de er også en god kilde til folat, kalsium og jern, ifølge Whole Health.

Brokkoli

Brokkoli er en annen svært næringsrik grønnsak som kan spises rå. Den er rik på vitamin A, som styrker synet, og C, som er avgjørende for å opprettholde et sunt immunsystem, sier Whole Health. I tillegg, brokkoli inneholder kalsium og jern.

Spinat

Rå spinat har få kalorier og er svært næringsrik. Den inneholder vitamin A, C og K, samt jern, folat og riboflavin, ifølge Whole Health. Du kan spise rå spinat på egen hånd eller i salater.

Endive

Endive er en av de beste rå kilder for vitamin A, som inneholder 222 prosent av det anbefalte daglige inntaket i en porsjon, i henhold til "Med." Det er også rik på vitamin K, og også inneholder vitamin C, kalsium og jern.

Gulrøtter

Gulrøtter er en utmerket kilde til vitamin A og karoten, et essensielt næringsstoff som trengs for å fremme sterk visjon, ifølge metoder for helbredelse. Gulrøtter inneholder også vitamin C og K.

Søtpoteter

Søtpoteter er rike på antioksidanter, så vel som jern, kalsium og fiber, og er deilig rå og tilsatt til en salat. Noen studier tyder faktisk på at å spise søtpotet kan redusere risikoen for mange vanlige kreftformer, metoder for helbredelse sier.

Asparges

Asparges er svært rik på fiber, vitamin B6, folat og kalium mens inneholder lite natrium, ifølge Whole Health.