Digidexo.com

Sunn Kid Servering og Snacks

Sunn Kid Servering og Snacks


Barn vil ikke ofte gjøre det beste mat valg for seg selv og det er foreldrenes ansvar å sørge for at barn får den rette balansen av vitaminer og mineraler som fremmer hans utvikling. Foreldre bør tilby næringsrik mat for sunne måltider og snacks fra hele korn, meieriprodukter, produsere og kjøtt grupper.

Helkorn

Ifølge USDA, bør barn spise halvparten av kornet sitt inntak som hele korn. En enkel måte å øke et barns inntak av fullkorn er ved å erstatte hele korn versjon av et barns favoritt korn snack eller hovedrett. For eksempel kan foreldre forberede spaghetti med fullkornspasta, eller forberede pannekaker og vafler med hel hvete eller havre mel.

På snack tid, kan barna øke fullkorn inntak ved å velge crackere som liste hele korn som en av de første ingrediensene på listen. Ingredienser som Graham mel, havregryn, og hele hvete indikerer også at snack inneholder primært hele korn. Korn som kli med rosiner eller strimlet hvete også gjøre gode fullkorn snack valg.

Meieriprodukter

Melk og andre meieriprodukter er viktig for barn som en primær kilde til kalsium og vitamin D for å bygge benmasse. Ifølge kidshealth.org, barn under 2 år trenger fettet i helmelk for riktig hjernens utvikling, men lite fett og fettfritt meieriprodukter er bedre valg for ungdommer. The American Dietetic Association tyder barn drikker minst tre kopper melk per dag.

Likevel barn som ikke liker å drikke melk kan oppfylle sine meieri krav på andre måter. En kopp yoghurt, en kopp pudding laget med melk og 2 gram av bearbeidet ost telle mot de daglige nødvendige porsjoner med melk for barn. Foreldre kan øke melke porsjoner i et barns kosthold ved å servere mat tilberedt med melk, for eksempel makaroni og ost eller potetmos laget med melk.

Frukt og grønnsaker

Å få små barn til å spise ferske råvarer kan være en utfordring for mange foreldre, men serverer barna en juice laget med 100 prosent juice er en måte å øke et barns inntak av frukt. Foreldre bør leses saften etiketten for å sikre at saften ikke er uten etikett "cocktail", da dette betyr at drikken inneholder sukker eller maissirup.

Foreldre kan vekke interessen til barn som skyr grønnsaker ved å servere dem med en rekke dipping sauser. Ranch og honning sennep dressinger paret godt med mange grønnsaker, men foreldre bør vurdere smaken av barnet og tilby dyppe sauser en voksen ville normalt ikke bryr seg om, som ketchup.

Kjøtt, bønner og nøtter

Kjøtt og bønner er en viktig kilde til protein og jern i et barns kosthold. Hamburgere er fortsatt et sunt valg for barn, men foreldre bør velge ekstra magert kjøtt for å forberede karbonader. Hamburger merket som minst 90 prosent lean eller bedre er det sunneste valget.

Foreldre bør tenke på måter å inkludere frø og nøtter for de sunne oljer de inneholder. Peanøttsmør er en favoritt for mange barn, men valnøtter inneholder enda mer essensielle fettsyrer. Foreldre kan forberede hele korn muffins med valnøtter eller strø dem på frokostblanding.