Digidexo.com

Probiotika for Crohns sykdom

Probiotika for Crohns sykdom


Crohns sykdom er en kronisk fordøyelses problem. Symptomer inkluderer magesmerter og kronisk, blodig diaré. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, men med medisiner og kosttilskudd endringer, mange pasienter leve et relativt normalt liv. Noen finner også lettelse gjennom alternative behandlinger som probiotika.

Årsaker til Crohns sykdom

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, leger tror Crohns sykdom er forårsaket av en defekt immunsystem som angriper sunne bakterier i tarmen. De mener påfyll av sunne bakterier i tarmen bidrar til å bringe Crohns sykdom under kontroll.

Probiotika som behandling for Crohns sykdom

Forskere med Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin studerer om probiotika kan gjenopprette balansen av vennlige bakterier i tarmen. De har funnet oppmuntrende bevis som støtter deres teori om at probiotika kan fylle sunne bakterier.

Hva er Probiotics?

Ifølge Mayo Clinic, probiotika er kosttilskudd eller mat som inneholder sunne bakterier.

Fordeler med Probiotika

Probiotika fremme regularitet og forkorte tiden tarmen trenger for å utføre sine funksjoner. Probiotika er også svært nyttige i behandlingen av diaré, en av de viktigste symptomer på Crohns sykdom.

Bivirkninger av Probiotika

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin melder at alle bivirkninger rapportert så langt har vært milde og påvirker fordøyelsessystemet. Pasienter som har brukt probiotika rapportere noen bivirkninger, inkluderer gass og oppblåsthet.