Digidexo.com

Hva er tegn og symptomer på IBS i spedbarn?

Hva er tegn og symptomer på IBS i spedbarn?


Irritabel tarmsyndrom, eller IBS, en gastrointestinal lidelse som fører til ubehag i buken. Det er klassifisert som en funksjonell lidelse fordi det ikke medfører skade på tarmen, er ikke livstruende, og ikke føre til andre sykdommer, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer. Tilstanden er vanlig hos mennesker i alle aldre, inkludert babyer og barn, men årsaken er fortsatt ukjent. Symptomene kan variere mye fra person til person.

Uregelmessige avføringsmønster

Irritabel tarm-syndrom kan forårsake en endring i vanlige avføringsmønster. For eksempel kan hyppig diaré og forstoppelse være et tegn på IBS i en baby. Hvis barnet opplever diaré eller forstoppelse i mer enn noen få dager, bør han bli vurdert av en lege fordi disse er også symptomer på mer alvorlige tarmsykdommer som Crohns sykdom. Andre avføringsmønster som kan være forårsaket av IBS inkluderer en følelse av at det haster når du har avføring, følelsen av at innvollene ikke er tømt og straining under avføring. Du kan også legge merke slimete i babyens avføring, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Pain

Et annet tegn på irritabel tarm-syndrom er smerter eller ubehag i mageregionen. Noen babyer kan oppleve smerte etter å ha spist, eller den kan komme og gå. I noen tilfeller kan smertene lindres med avføring, i henhold til universitetssykehusene. Babyer kan ikke kommunisere smerte effektivt, så det kan manifestere seg som fussiness. Du kan legge merke til babyen er mer sur, irritabel og vanskelig å berolige.

Oppblåsthet

Et annet vanlig symptom på irritabel tarm-syndrom er abdominal oppblåsthet. Oppblåsthet kan føre til en følelse av fylde og inntrykk av at magen er oppblåst, ifølge universitetssykehusene. Spedbarn kan også ha gass og kan oppleve kvalme og oppkast som et resultat av IBS.