Digidexo.com

Sysselsetting og Crohns sykdom

Sysselsetting og Crohns sykdom


Crohns sykdom er kronisk, genetisk, medisinsk tilstand som er karakterisert ved inflammasjon av fordøyelsessystemet, oftest av tynntarmen. Crohns sykdom er manifest av perioder med remisjon og perioder med sleng symptomer som kan forstyrre sysselsetting. Symptomer inkluderer vedvarende diaré, magesmerter, feber, tap av matlyst, problemer med å opprettholde vekten, blødning fra endetarmen og blokkeringer i tarmkanalen, som krever kirurgi.

Betydning

Omtrent 162 av hver 100.000 mennesker i USA leve med Crohns sykdom, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Tretthet, smerte, bivirkninger fra medisiner og operasjoner for å fjerne syke deler av tarmen kan føre til betydelige forstyrrelser på arbeidsplassen.

Overnatting

En person med en kronisk sykdom er beskyttet av Americans with Disabilities Act når symptomene på sykdommen påvirke en eller flere store livet aktiviteter, sier USA Equal Employment Opportunity Commission. Ansatte med Crohns sykdom kan be om rom på arbeidsplassen for å hjelpe omsorg for deres helse. Rimelig overnatting kan inkludere konsistente arbeidsplaner, planlagte spisepauser og en arbeidsplass nær til toalett.

Betraktninger

Arbeidsgivere er begrenset under Americans with Disabilities Act som til den type spørsmål som de kan be om en ansatt medisinske tilstand. Arbeidsgivere kan be om en ansatt medisinske tilstand hvis de har en rimelig indikasjon på at den ansattes helse er i konflikt med personens arbeidsprestasjoner, når en ansatt ber om en overnatting, eller når den ansatte opplever en medisinsk krise. Arbeidsgivere kan ikke frigi informasjon om en ansatt medisinske tilstand unntatt for ledere og veiledere som tilbyr arbeidsplass rom eller for å ivareta sikkerheten til den ansatte.

Sikkerhetsrisiko

Sikkerhetsrisiko av ansatte med Crohns sykdom og andre inflammatoriske tarmsykdommer er begrenset. Ansatte må kanskje unngå aktiviteter som inkluderer tunge løft eller bøying for å hindre brudd på tarmen.

Support

Arbeidsgivere kan støtte ansatte med Crohns sykdom og andre helsemessige bekymringer ved å fremme en sunnere livsstil på jobb. Eksempler på dette er å tilby sunn mat i selskapets salgsautomater og kantiner, implementere en wellness program som distribuerer informasjon om helse og velvære og oppfordrer ansatte til å være fysisk aktiv.