Digidexo.com

Livet etter en adrenalectomy

Adrenalectomy er fjerning av en eller begge av kroppens binyrene, som er trekantet i form, og som ligger på toppen av hver nyre. Omtrent en halv tomme i høyde og tre inches bred, disse kjertlene er ansvarlig for produksjonen av flere hormoner, inkludert epinefrin, adrenalin (også kjent som norepinefrin), kortison og aldosteron. Denne fremgangsmåten kan utføres enten ved åpen kirurgi eller ved laparoskopisk midler.

Grunner for Prosedyre

Legen din kan bestemme at en ensidig eller bilateral adrenalectomy indikeres hvis du har noen hormonforstyrrelse som kan spores tilbake til binyrene. Slike lidelser er ofte forårsaket av svulster --- godartet eller ondartet --- av binyrene. Slike masser kan bli funnet i en eller begge deler av binyrene, som hver er ansvarlig for produksjon og kontroll av spesifikke hormoner. Disse to deler er binyrebarken, det ytre laget av glanden, og binyremargen som danner kjernen av kjertelen. En slik hormonforstyrrelse, Cushings syndrom, er karakterisert ved overproduksjon av ACTH (adrenokortikotropt hormon), eller kortisol. En annen lidelse er pheochromocytoma, en adrenal tumor (90 prosent av dem er godartet) som resulterer i høye nivåer av adrenalin eller adrenalin.

Recovery Time

Tiden det tar å komme seg fra en adrenalectomy avhenger av hvilken type operasjon som utføres. Tradisjonell åpen kirurgi tilgang til binyrene (e) gjennom et snitt rett under brystkassen eller i midten av buken. Det kirurgiske metode er generelt foretrukket hvis hele kjertelen eller en svært stor del av kjertelen som skal fjernes. Laparoskopisk kirurgi kan utføres med tre eller fire mye mindre snitt gjennom å sette inn et omfang og andre kirurgiske redskaper. Utvinning fra åpen kirurgi tar vanligvis fire til seks uker, mens utvinningen fra et laparoskopisk kirurgi kan det ta sju til ti dager.

Komplikasjoner

Som med alle operasjoner, kan visse komplikasjoner oppstår i dagene umiddelbart etter adrenalectomy. De generelle post-kirurgiske farer omfatter store blødninger, langsom helbredelse, infeksjon, blodpropp i bena, væskeretensjon, lungebetennelse eller negativ reaksjon på anestesi. Komplikasjoner knyttet spesifikt til binyrene inkluderer uønskede endringer i blodtrykk, hormonelle ubalanser og Nelson syndrom, preget av rask vekst i et allerede eksisterende hypofysen svulst som kan føre til misfarging av huden og blod hormon nivået unormalt.

Steroid medisiner

Fordi minst én binyrene er fjernet, kan legen sette deg på en slags steroid medisiner for å gjøre opp for de steroidhormoner som binyrene normalt ville produsere. Du må ha blod hormonnivået overvåkes nøye slik at justeringer medisinering kan gjøres hvis det er nødvendig.

Long-Term Outlook

De fleste pasientene klare seg bra etter enten en unilateral eller bilateral adrenalectomy. Du kan imidlertid må ta hormontilskudd for resten av livet ditt. En 10-årig studie av om lag 40 Cushings sykdom hos pasienter som hadde gjennomgått en bilateral adrenalectomy viste at de fleste nøt en bedre livskvalitet etter operasjonen. Studien, publisert i en 2007 artikkel i Annals of Surgery, fant at nesten 90 prosent av de studerte rapporterte en betydelig forbedring i sine Cushing's-relaterte symptomer.