Digidexo.com

Årsaker til Thyroidism

Den skjoldbrusk er en liten kjertel som ligger like under adamseplet på halsen. Det er ansvarlig for å justere stoffskiftet ved å slippe en riktig balanse av thyreoideahormoner. Når noe skjer med forstyrre balansen, resulterer det i enten for mye eller for lite hormon slippes ut i kroppen.

Typer skjoldbrusk forhold

Hypotyreose (føling) er en utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskkjertel hormon. Hypertyreose (hyper) er en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon. Årsakene til hverandre er forskjellige, så er de symptomer. Hypotyreose kan forårsake treghet, vektøkning, tørr hud og hår, depresjon, hukommelsestap eller manglende evne til å tåle kulde. Dets motsetning, hypertyreose, kan forårsake utstående øyne, vekttap, en forstørret skjoldbruskkjertel, angst, rask puls og en manglende evne til å tåle varme.

Hypotyreose - Medisinske behandlinger

En struma (forstørret skjoldbruskkjertel), kan kreft eller andre tilstander som fører til pasientens skjoldbruskkjertelen som behandles ved stråling, kirurgi, radioaktivt jod eller medisiner. Disse behandlinger enten fjerne skjoldbruskkjertelen, reduseres den eller begrense dens evne til å produsere skjoldbruskkjertelhormoner. Det endelige resultatet kan være et tilfelle hvor thyroid ikke lenger kan produsere nok thyroid hormon.

Hypotyreose - Hashimotos sykdom

Den vanligste årsaken til hypotyreose er Hashimotos sykdom. I denne tilstanden, angrep av kroppens immunsystem i skjoldbruskkjertelen og skader dets evne til å produsere hormon. Den eksakte årsaken til Hashimotos sykdom er ikke kjent, skjønt teorier omfatter en genetisk overføring, bakterier, virus - eller en kombinasjon av disse faktorene.

Hypotyreose - hypofysen

Noen ganger er problemet med skjoldbrusk ikke ligger i skjoldbruskkjertelen seg selv, men i hypofysen, som ofte er relatert til en godartet svulst. Hypofysen er ansvarlig for å produsere thyroid-stimulerende hormon (TSH), og hvis den ikke gjør det, så skjoldbruskkjertelen ikke gjøre sin hormon.

Hypotyreose - Mangel på jod

Jod er nødvendig for å produsere skjoldbruskkjertelhormoner. Seafoods, planter fra land som er jod-rik, og iodized salt er gode kilder. Siden jod har lenge blitt lagt til bordsalt, er mangel på jod sjelden i avanserte land. Imidlertid ideficiencies oppstår regelmessig i visse deler av verden.

Hyperthroidism - Graves 'sykdom

I en tilstand som kalles Graves sykdom, antistoffer fra individets immunsystem angriper sin egen skjoldbruskkjertelen, forårsaker den til å produsere for mye hormon. Denne tilstanden rammer ca åtte ganger flere kvinner enn menn, og finnes oftest i midten alder, men sjelden etter 50. Graves 'sykdom er ofte arvelig, men årsakene er ikke godt kjent. Graves 'sykdom er farlig under graviditet hvis ikke overvåkes og behandles på riktig måte, og det kan sendes til barnet, som må behandles.

Hypertyreose - Betennelse

Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen som får den til å slippe lagret hormoner over hva som kreves. Det kan være en midlertidig tilstand av noen få uker. En annen versjon av det kan vises i kvinner etter fødselen, kalles postpartum thyreoiditt. Også dette løser normalt selv.