Digidexo.com

Årsaker til Hip smerter om natten

Årsaker til Hip smerter om natten


Smerter i hoften kan være plassert på sidene eller der beinet og hip møtes, og kan variere fra mild til alvorlig avhengig av årsaken. Hoftesmerter om natten kan føre til at du har vanskeligheter med å falle eller forbli sovende, og langvarig smerte kan kreve en medisinsk evaluering. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsaker til hoftesmerter om natten inkluderer skader og leddlidelser.

Avascular Nekrose

Avascular nekrose er en progressiv tilstand som innebærer død av benvev. Det er mer vanlig i vektbærende ledd som hofte, og det kan føre til vedvarende smerte.

Bursitt

En betennelse eller infeksjon i bursa av hofteleddet kan føre deg til å oppleve hip smerter om natten; smerten kan bli forverret av visse sovestillinger.

Forvridning

En forskyvning av hoften kan skyldes en skade som et fall, og kan føre til at du har smerter om natten, spesielt hvis du sover ligger på din side. Hvis du har forstuet hoften, vil du være i stand til å bevege beinet skikkelig, og må oppsøke lege umiddelbart. Etter hoften er redusert, eller sette tilbake på plass, kan du fortsatt oppleve smerter fra skaden.

Artrose

Slitasjegikt i hofteleddet kan føre til at du opplever hoftesmerter når som helst på dagen eller natten, spesielt når du legger vekt eller press på hofteleddet.

Osteoporose

Kvinner, særlig etter overgangsalderen, kan utvikle osteoporose i hoften, noe som kan føre til hoftesmerter om natten så vel som under fysisk aktivitet. Osteoporose er tap av beintetthet over tid.

Isjias

Isjias er en tilstand forårsaket av betennelse i isjiasnerven, og det kan føre til hoftesmerter om natten hvis du sover liggende på ryggen.