Digidexo.com

Flu Shot Effektivitet

Flu Shot Effektivitet


Å få en influensa skutt er den mest effektive måten å forebygge sesonginfluensa. Det er fortsatt mulig å få influensa etter å ha blitt vaksinert, men det vil i stor grad redusere sannsynligheten. The Centers for Disease Control tilbyr mange nyttige fakta for influensasesongen.

Faktorer

Influensa skutt er mest effektiv når vaksinevirus er en tett kamp til influensa virus som er i omløp. Effektivitet varierer også fra person til person basert på alder og generelle helse.

Friske voksne

Hvis influensa vaksine er en tett kamp til sirkulerende virus, er influensa skutt 70 til 90 prosent effektiv i å forebygge influensa hos friske voksne.

Eldre

Influensa skutt er mindre effektive i å forebygge influensa hos voksne over 65 år.

Barn

Influensa skutt er 66 prosent effektive i å forebygge influensa hos små barn. Eldre barn får bedre beskyttelse mot skuddet.

Andre infeksjoner

Influensa skutt gir beskyttelse mot kun sesonginfluensa. Det vil ikke bidra til å forhindre 2009 H1N1 influensa eller noen ikke-influensa virus som for eksempel forkjølelse.

Økende Effektivitet

Du må få en ny influensavaksine hvert år, fortrinnsvis med oktober eller november. Siden vaksinen vil ikke helt beskytte deg mot influensa, er det viktig å fortsette sunn fornuft forebyggende tiltak.