Digidexo.com

Farene ved High Blood Sugar

Høyt blodsukker, også kjent under den medisinske termen hyperglykemi, oppstår når sukker bygger seg opp i en persons blod. Dette er på grunn av en mangel på hormonet insulin, eller når legemet ikke klarer å utnytte dette hormonet på riktig måte, noe som resulterer i sukker gjenværende i blodet og ikke gjør seg inn i cellene i kroppen. Denne tilstanden er kjent som diabetes. Det er farlige konsekvenser for høyt blodsukker, spesielt hvis tilstanden forblir ubehandlet.

Hyppig vannlating

Når det er et høyt nivå av sukker i blodet, sukker vil gjøre sin vei ut av kroppen gjennom nyrene. Den går over i urinen, og tar fluid med det, noe som resulterer i hyppig vannlating for den enkelte og eventuell dehydrering. Pasienten er konstant tørst. Som kroppen mister sukker, vil personen være unormalt sulten, men til tross for å spise store mengder mat kan fortsatt gå ned i vekt. Tretthet og kvalme kan følge denne prosessen, noe som kan kreve intravenøs væske for å gjenopprette balansen i systemet.

Kroppslig funksjon

En av farene ved å ha høyt blodsukker, er at vevet i forskjellige deler av kroppen kan bli påvirket som vanninnholdet går opp og ned. Dette kan igjen svekke kroppsfunksjoner. Den immunsystemet kan bli kompromittert, slik at infeksjoner å få lett tilgang til kroppen. Vision kan bli betydelig påvirket, med tåkesyn og potensielle blindhet som resultat. I ekstreme tilfeller når blodsukkeret er svært høy, kan hjernen bli påvirket, med symptomer på forvirring og beslag mulig. Koma og død kan også forekomme i alvorlige tilfeller av høyt blodsukker.

Ketoacidose

Hvis cellene i kroppen ikke kan hente energi fra sukker, som ikke klarer å la blodet, så legemet vil ty til å bryte ned slike energikilder som fett. Hvis dette skjer, så syrer som kalles ketoner kan bygge opp i urinen. Kjent som ketoacidose, kan denne tilstanden utløse en farlig ubalanse av syrer i kroppen. Symptomer som tap av matlyst, oppkast og feber kan føre til. Ketoacidose kan være dødelig hvis den ikke raskt behandlet fordi blodets normale endringer kjemi, noe som gjør store organer feil.

Infeksjon

Høyt blodsukkernivå tillate sopp og gjær for å trives på overflaten av legemet. Infeksjoner kan da være mulig, med typer som fotsopp vanlig. Infeksjoner som kan forårsake sår hals og utslett som dukker opp i den regionen av kjønnsorganene er ofte sett når blodsukkernivået er fortsatt høyt og ubehandlet.

Organ og nerveskader

Hvis høyt blodsukker fører til diabetes, så hjertet og blodårene kan bli negativt påvirket. Sjansene for å utvikle medisinske tilstander som koronarsykdom, innsnevring av arteriene og høyt blodtrykk øker sterkt med diabetes. Nerveskader kan også utvikle fordi ekstra sukker kan ødelegge eller mar blodårene som forsyner næring til nervene, med bena i særlig fare fra slik nevropati. Symptomer som inkluderer nummenhet og prikking i ekstremiteter og konstant smerte kan føre til. Hvis blodårene i nyrene blir påvirket av høyt blodsukker, så nyresvikt er mulig.