Digidexo.com

Symptomer på lav HDL Levels

HDL, som står for "high-density lipoprotein," regnes som den "gode" kolesterolet. HDL er antatt å hjelpe til med overføringen av kolesterol fra blodårene til leveren for utskillelse, og hjelper til å beskytte mot hjerteinfarkt. Det er ingen ytre symptomer på lavt HDL nivå.

Definisjon

Ønskelige HDL-nivåer er over 60 mg / dl. For menn, er et nivå under 40 mg / dL vurderes som lav. For kvinner, er et nivå under 50 mg / dL vurderes som lav.

Identifikasjon

HDL nivå bestemmes av en blodprøve som måler kolesterolnivå, kjent som et lipid panel. Dette er den definitive fremgangsmåte for bestemmelse av HDL-nivåer.

Effekter

Lave HDL-nivåer også vanligvis indikerer høyere nivåer av LDL, eller "dårlig" kolesterol. Unormale kolesterolverdier kan tyde på underliggende høyt blodtrykk, høyt blodsukkernivå, metabolsk syndrom, og de kan føre til hjerte-problemer, slik som angina, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Expert Insight

En studie publisert i juli 1,2008, utstedelse av Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology, tyder på at lavt HDL-nivåer kan også bidra til hukommelsestap. De HDL kolesterol nivåer av studiens deltakere ble målt og de ble gitt kortsiktige verbal hukommelsestester mellom 1995 og 1997 og igjen fra 2002 til 2004. Studien fant at deltakerne som HDL nivået sunket mellom testene hadde en 61 prosent økt risiko av fallende evne til å huske ordene.

Risikofaktorer

Folk som røyker, er overvektig eller føre stillesittende liv er mer sannsynlig å ha lav HDL nivå. Det anbefales å slutte å røyke, opprettholde en sunn vekt og få minst 30 minutter fysisk aktivitet hver dag.