Digidexo.com

Hva Foods Har Glukosamin?

Hva Foods Har Glukosamin?


Glukosamin er et naturlig forekommende stoff i kroppen, funnet i synovial leddvæske. Det er en viktig substans for å gi demping for leddene, i tillegg til å være en byggestein for sener, leddbånd, hud, negler, øyne, samt hjerteklaffer og slimhinner i fordøyelsessystemet og luftveiene. Det er ingen store mat kilder til glukosamin, men du kan ta kosttilskudd eller spiser mat som støtter den naturlige produksjonen av glukosamin i kroppen.

Grunnleggende

Supplere din diett med glukosamin har vist seg å være effektiv i behandling av leddgikt, hvor brusk brytes ned eller tapt. Glukosamin lindrer og reduserer smerten i leddene. Selv om mer forskning er nødvendig, har glukosamin også vist i behandlingen av inflammatoriske tarmsykdommer positive resultater som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Glukosamin kosttilskudd er tilgjengelig i tabletter, kapsler og pulver former.

Kitin

Selv om det ikke er noen store mat kilder til glukosamin, er det imidlertid høstet fra en matkilde. Glukosamin som er satt inn i kosttilskudd er avledet fra skall av krepsdyr som muslinger og østers. Den substans som kalles kitin, som inneholder glukosamin. Personer med allergi mot skalldyr bør ikke svelges denne formen for glukosamin. I dette tilfellet, er det andre syntetiske former for det som er skapt i laboratorier.

Glucosamine sulfat

Den mest vitenskapelige forskning har blitt utført for å utforske fordelene av glukosamin sulfat, et kosttilskudd som vanligvis brukes for slitasjegikt. Osteoartritt er en av de vanligste former for artritt som fører leddsmerter. Glucosamine sulfate bidrar til å bygge og styrke brusk i tillegg til å øke støtdemping. Det har også blitt implementert som et vekt-tap middel, men det er ingen signifikant bevis som viser at den er effektiv.

Glukosamin hydroklorid og N-acetyl

Andre kosttilskudd former for glukosamin inkluderer glukosaminhydroklorid og n-acetyl glukosamin. Glucosamine hydrochloride er kjent for å være den enkleste for kroppen å absorbere. N-acetylglukosamin er tilgjengelig som et kosttilskudd, men det er også tilgjengelig i klyster form. Disse kosttilskudd ofte inneholder andre ingredienser som støtter og øke effektiviteten, inkludert chondroitin sulfate, MSM og brusk høstet fra haier eller storfe animalske kilder.

Støtte Foods

Det er spesielle matvarer som du kan spise for å støtte den naturlige produksjonen av glukosamin i kroppen. Kroppen gjør naturligvis glukosamin ved hjelp av glukose og en aminosyre kalt glutamin. Mat som inneholder høye konsentrasjoner av glutamin inkluderer rå persille og spinat. Selv om det vanligvis er fjernet for å være usmakelig, inneholder kjøtt brusk, som har blitt inntatt av mennesker for tusener av år, også glukosamin. Grønne grønnsaker og grønnsaker inneholdende svovel støtter også kroppen på en lignende måte.