Digidexo.com

Hvordan å beskytte øynene

Hvordan å beskytte øynene


Seeing er av den største betydning for dag-til-dag funksjon, og det er derfor det er så viktig å beskytte øynene. Det er mange farer for dine øyne. Noen har fremmedlegemer i øyet, kutt på øyet, kjemisk sprut i øyet, blåser til øynene, skader fra sollys og selv skader fra øyeplager. Ta forholdsregler for sikkerhet, beskytte øynene og bevare synet ditt.

Hvordan å beskytte øynene

Bruk vernebriller. Hvis du omgå flygende vrakrester eller kjemikalier, bruke vernebriller for å beskytte øynene. Velg riktige briller for det arbeidet du gjør. Grunnleggende sikkerhetsbriller beskytte øynene mot rusk fra forsiden. Briller med semi-skjold beskytte øynene fra fronten og sidene. Vernebriller med et øye-cup og sidebeskyttelse beskytte øynene fra flygende vrakrester fra fronten, sidene, toppen og bunnen. Wear ventilerte vernebriller for å beskytte øynene mot rusk i alle retninger. Velg vernebriller med ventilert ventilasjon for å beskytte øynene mot rusk og andre irritanter.

Bruk solbeskyttelse. Hindre at hornhinner fra å bli brent av seg en solskjerm og solbriller. Kjøp briller som beskytter øynene dine mot UVA og UVB stråler. Avstå fra å ofre noe når det kommer til beskyttelsesbriller. Invester i et par gode solbriller med en riktig passform. De trenger å passe nær ansiktet eller vikle rundt sidene av øynene dine.

Beskytt øynene dine mens du spiller sport. De fleste leger er enige om at hvis en ball er involvert, er vernebriller berettiget. Gå til sportsbutikker for å kjøpe plasthylser skjold som passer for din sport.

hindre trette øyne. Hvis jobben din innebærer å stirrer på en dataskjerm hele dagen, er dette viktig. Velg en skjerm med en stor, flat skjerm. Sett skjermen 20-26 inches foran øynene dine. Juster til en større tekststørrelsen for å redusere belastningen. Bruk en anti-refleks skjerm hvis mulig. Ta hyppige pauser hvert 20. minutt ved å se på et fjernt objekt å slappe av øynene dine. Bytt mellom datamaskin oppgaver og ikke-datamaskin oppgaver så ofte som mulig å la øynene hvile.

Hint

  • Har øynene undersøkt årlig av en øyelege for å opprettholde optimal øyehelse.
  • Blinke øynene dine regelmessig for å unngå tørrhet og irritasjon. Bruke kunstige tårer når det er nødvendig for å opprettholde moistness.
  • Svøm i bassenger som ikke brenner øynene dine. Hvis et svømmebasseng brenner øynene dine, de kjemikaliene er for sterk. Stopp svømming umiddelbart og skylle øynene.
  • Hvis øyeskader oppstår, bør du oppsøke lege umiddelbart.