Digidexo.com

Mat som inneholder tryptofan

Tryptofan er en essensiell aminosyre som kroppen benytter for å behandle visse typer proteiner. Fordi kroppen ikke kan produsere tryptofan på egen hånd, må den motta den fra mat eller kosttilskudd. Spise en diett rik på dette viktige aminosyren er nødvendig for et sunt sinn og kropp.

Kjøtt

Tryptofan er ofte forbundet med kalkun på Thanksgiving, men rødt kjøtt, fisk og skalldyr, kylling og svinekjøtt koteletter er også høy i aminosyren.

Dairy

Melk, eggehviter og ost er all god kilde til tryptofan.

Andre kilder

Soyaprodukter, nøtter og frø er også høy i tryptofan. Frukt og grønnsaker inneholder den essensielle aminosyren er bananer, spinat og bønner.

Effekter

Tryptofan-rik mat kan faktisk gjøre at du føler deg bedre, som den menneskelige kroppen bruker aminosyren til å produsere serotonin og melatonin. Serotonin er et signalstoff ansvarlig for å heve humøret, produsere at "glad følelse", mens melatonin beroliger kropp og fremmer søvn.

Maksimere Absorpsjon

For å få mest ut av en diett høy i tryptofan-rik mat, spiser mat på tom mage for å støtte absorpsjon av aminosyrer. Også, spiser mat med høyt innhold av tryptofan alene for å hindre andre aminosyrer fra å forstyrre absorpsjon.