Digidexo.com

Nivåer av sitronsyre i frukt

Sitronsyre ble oppdaget i det 8. århundre og var først kjemisk isolert fra sitronsaft i 1784 Det er ikke et vitamin eller et mineral, og det er ingen FDA krav at du har det i kostholdet ditt; Imidlertid, kan det være ernæringsmessig nyttig i enkelte tilfeller, som for eksempel styring av nyrestein og absorpsjon av visse mineraler. Noen frukter har svært høye nivåer av sitronsyre.

Funksjon

Sitronsyre er ofte blandet med askorbinsyre eller vitamin C. Mens de har en lignende kjemisk makeup, de er forskjellige. Sitronsyre primære rolle er som en del av Krebs syklus, der kroppen produserer ATP, den viktigste kilden til cellulær energi.

Sitronsyre i frukt

Mens sitronsyre er synlig i de fleste planter, er den primære frukt kilde sitrusfrukter, som sitroner, grapefrukt, appelsiner og lime, men det forekommer også i ananas og stikkelsbær. Av sitrusfrukter, sitroner og lime generelt har de høyeste nivåene. Ofte, men ikke alltid, surheten av en frukt kan være en indikasjon på tilstedeværelsen av sitronsyre. Tabellen i "Ressurser" nedenfor viser sitronsyre nivåer av ulike frukt og juice.

Kommersiell bruk

En svak syre, sitronsyre er ofte brukt som et konserveringsmiddel. Hvis du noen gang har spist mat eller drukket en drikk som har en syrlig smak, er at smaken sannsynlig på grunn av tilsatt eller naturlig forekommende sitronsyre. Sitronsyre er også brukt i fremstillingen av visse rengjøringsprodukter, spesielt de som er mer miljømessig følsomme.

Andre bruksområder

I tillegg til den interne antioksidantegenskaper, er sitronsyre noen ganger påføres lokalt i kremer for å bidra til å forynge huden. Ved chelatering, en type kjemisk binding, er det også hjelper kroppen absorbere visse mineraler, slik som kalsium, og det vil ofte være inkludert i produksjon av mineraltilskudd. Det er også brukt til å forsurer og bevare i hjemmet hermetisering.

Betraktninger

Selv om sitronsyre er som regel svært sikker, er det en syre og kan irritere enkelte personers hud. Det kan også forårsake mageirritasjon. Du bør snakke med legen din hvis du tar kosttilskudd med sitronsyre eller spise mye frukt som inneholder det, som det kan ha en effekt på effektiviteten av medisiner som du tar.