Digidexo.com

Blindtarmbetennelse symptomer hos voksne

Blindtarmbetennelse symptomer hos voksne vanligvis begynner plutselig og fortsetter å utvikle seg over en periode på flere timer. Selv om noen kan ha blindtarmbetennelse, det forekommer hyppigst hos personer 10 til 30 år gamle, ifølge National Institutes of Health.

Betydning

Blindtarmbetennelse, hvis den ikke behandles, kan føre til en svært alvorlig tilstand som kalles peritonitt. Bevissthet om blindtarmbetennelse symptomer er avgjørende for å få tidlig behandling.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, den vanligste symptomet på blindtarmbetennelse er magesmerter som vanligvis starter i regionen i navlen. Smerten beveger seg gradvis lavere og til høyre og legger seg i nedre høyre del av magen.

Time Frame

Tiden det tar for den første smerten av blindtarmbetennelse å spre seg og bosette seg i nedre høyre del av magen er vanligvis flere timer.

Betraktninger

Andre vanlige symptomer på blindtarmbetennelse inkluderer feber, kvalme, oppkast og tap av appetitt. Forstoppelse eller diaré og vanskeligheter passerer gass kan også være til stede, og området der smerten settles kan være øm ved berøring.

Advarsel

Voksne over 50 år og gravide kvinner er ikke sannsynlig å vise de vanlige symptomene på blindtarmbetennelse, ifølge University of Michigan Health System.