Digidexo.com

Problemer med Stigende Kolon

Problemer med Stigende Kolon


Den stigende colon ligger mot den høyre side av human mage. Den måler omtrent 1 fot i lengde, og kan finnes mellom de tverrgående kolon og cecum. Tykktarmen er en del av fordøyelsessystemet. Når en hvilken som helst del av den blir vridd, sprukket, perforert eller betent, kan pasienten lide alvorlig samt dødelig effekt.

Betraktninger

Noen pasienter utvikler divertikulitt av stigende tykktarmen. Divertikulitt indikerer tilstedeværelse av små poser, eller diverticulum, som kan danne de fleste steder i fordøyelseskanalen. De kan bli betent og infisert. Mens ganske sjelden (divertikulitt vanligvis treffer synkende kolon i stedet for stigende tykktarmen), betyr det føre til smerter og sykdom. Divertikulitt er betennelse i divertikkel. Dette kan skje når avføring somle i tykktarmen og forårsake infeksjon.

Mindre problemer

Symptomer på divertikulitt i stigende tykktarmen er feber, kvalme, oppkast, overdreven flatulens og mulige massene. En koloskopi er nødvendig for å diagnostisere tilstanden riktig.

Moderate problemer

Fordi stigende kolon grenser vedlegget, ofte opplever det problemer under en blindtarmbetennelse angrep og er noen ganger fjernet sammen med vedlegg. Noen ganger kan en sunn stigende kolon er punktert eller perforert under en blindtarm, på grunn av sin approximity til vedlegg.

Alvorlige problemer

Stigende tykktarmen kan bli plaget med polypper og / eller svulster. Symptomer på slike problemer er utmattelse, svakhet og en signifikant reduksjon i jern i blodet. En kolonoskopi er nødvendig for en nøyaktig diagnose.

Farlige problemer

Den stigende colon kan bli plaget med enda mer alvorlige sykdommer, slik som Crohns sykdom og / eller cancer. Pasienter med en eller begge av disse diagnoser kan trenge deres stigende colon er fjernet. Kalt en riktig kolektomi, er fjerning av stigende tykktarmen fjernes vanligvis ved laparoskopi. Dette betyr små snitt er laget på magen der stigende tykktarmen ligger. En omfang blir deretter satt inn gjennom en av snittene, og den stigende colon er fjernet. Tykktarmen blir så omdirigert for å gjøre opp for tapet av den manglende stigende kolon.

Effekter

De fleste av disse problemer forbundet med den stigende colon er korrigerbar. I verste fall scenarier som Crohns sykdom og kreft, kan stigende tykktarmen kreve fjerning. Men hvis kreften ikke har spredd seg utover stigende kolon grenser og skjemt andre deler av tykktarmen, de fleste pasienter oppnå en full gjenoppretting.