Digidexo.com

Refluksøsofagitt Behandling

Refluksøsofagitt er sett ganske ofte av leger. Det kan være en smertefull tilstand, samt en nervepirrende tilstand fordi det hemmer deg fra å spise riktig. Mange mennesker som lider av reflux øsofagitt opplever symptomer som kvalme, oppkast, halsbrann, munn og hals sår, og vondt å svelge. Det finnes flere ulike former for behandling for denne tilstanden. Levetiden på din tilstand, så vel som dens alvorlighetsgrad, vil bestemme hvilken behandling som er best for deg.

Hva er refluksøsofagitt?

Esophagitis er irritasjon i spiserøret, som er røret som maten passerer gjennom for å komme til magen. Det kan bli betent for flere forskjellige grunner, blant annet sykdommer eller irritasjon fra en ekstern kilde. Overdreven oppkast kan irritere halsen, så vel som visse medisiner, som Motrin eller NSAID, som er tatt over tid. Å drikke store mengder alkohol, herpes, Candida og reflux øsofagitt kan forårsake. Det kan også være forårsaket av stråling fra kreftbehandlinger. Når esophagus blir betent, det kan gjøre det vanskelig å svelge, og for å holde maten ned. Hvis det er mistanke øsofagitt, bør den behandles av legen din så snart som mulig.

Medisiner for Esophagitis

Legen din kan ønske deg å prøve medisiner først for å se om de bidrar til å holde magen syre ned i stedet for å refluksere. Det er flere syrehemmende medisiner som kan kjøpes over disk; det er Prilosec, Zantac, Tagamet og Pepcid. Disse var en gang resept bare medisiner, og nå kan du kjøpe dem over disk. Noen mennesker med reflux problemer ta produkter som tums, Malox og Mylanta; disse er populære antacida.

Diet Med Esophagitis

Kosthold er svært viktig i behandling av øsofagitt. Legen din vil trolig sette deg på en streng diett av ingen syre-basert mat som er harde på mageslimhinnen. Han vil ha deg spise kjedelig mat og holde seg borte fra syre øker og gassproduserende matvarer som, pepper, krydret mat, tomater eller sure frukter, selv kaffe. Bland matvarer vil inkludere yoghurt, vanlig pasta, kokte korn, eplemos og sauser. Noe som irriterer spiserøret og magesekken, kan øke reflux.

Kirurgisk behandling

Hvis medisiner og diett virker ikke å løse problemet, kan legen din tror du er en kandidat for en prosedyre kalt, fundoplication. Denne fremgangsmåten har to formål: den ene er å øke LES trykk, (nedre spiserørlukkemuskel), og den andre er å reparere eventuelle hiatushernie som kan være til stede. Den nedre spiserørlukkemuskel sitter på bunnen av spiserøret, og kobles til magen. Hvis lukkemuskelen ikke er stramt nok, kan mat reflux tilbake opp i spiserøret stedet for å fortsette i magen.

Betraktninger

Hvis du har opplevd reflux problemer over en lengre tid, er det best å se din lege så snart som mulig. Esophageal reflux kan forårsake alvorlige skader på spiserøret over tid, blant annet økende risikoen for spiserørskreft. Esophagitis er ikke bare smertefull, men det kan føre til andre, mer alvorlige problemer. Det er også best å ikke diagnostisere deg selv. Du trenger en medisinsk faglig for å fortelle deg at det er øsofagitt, og for å hjelpe deg å avgjøre hvilken form for behandling som er best for deg.