Digidexo.com

Hva skjer når det er for mye syre i magen?

Magesyre tjener et formål

Mange mennesker tror at magesyre er en alltid tilstedeværende kilde i den menneskelige magen, en pool av kaustisk væske som sitter venter på mat å ankomme. Selv en meget liten mengde syre eksisterer som en rest i magen, mest syre som brukes i å bryte ned av mat er produsert som det er nødvendig av fordøyelsessystemet. I en veltilpasset diett, har mat som kommer inn i magen blitt riktig tygget og blandes med spytt som, når kombinert med naturlige enzymer i selve maten begynner fordøyelsesprosessen før maten reiser til og ned i spiserøret. Denne kosten balanse ikke alltid finnes, imidlertid, og mangel på riktig pre-fordøyelse kan føre til overproduksjon av naturlige fordøyelsessyrer.

Acid Er Produsere On Demand

Når maten kommer inn i magen, en rekke prosesser finner sted. Noen av disse prosessene, slik som nedbrytning av enkle karbohydrater og de mekaniske bevegelser av magen, er helt uavhengig av magesyre. Som fordøyelse fremskritt, produserer imidlertid magen naturlige kjemikalier som karbondioksid (CO2) og vann (H2O) for å bidra til ytterligere å bryte ned mat; Disse kjemikalier umiddelbart kombineres, og bånd med natrium og klor partikler utvunnet fra saltet i mat. Etter noen komplekse kjemiske reaksjoner, en form av saltsyre, spesielt produsert for å fullføre fordøyelsen av mat, er blitt opprettet. Dersom pre-nedbrytningsprosess venstre for mange eller for få av mat enzymer intakt, men mengden av syre som produseres kan ikke være korrekt for fordøyelses jobben; i dette tilfelle kan den enkelte stå med for mye eller for lite syre i magen.

Mye magesyre kan forårsake betingelser

Når for mye magesyre har vært produsert i magens forsøk på å fordøye mat, kan denne syre føre til en rekke ubehagelige forhold. Kanskje den mest vanlige av disse forholdene er gastritt, kjent for forskere som Helicobacter pylori, som er en betennelse i mageslimhinnen. Hvis syren begynner å spise seg gjennom mageslimhinnen, kan det føre til en magesår (en tilstand som kan være svært smertefullt) og, hvis den forblir ubehandlet i lengre tid, kan også føre til magekreft. For mye magesyre kan også forårsake problemer med bukspyttkjertelen, galleblæren, og andre fordøyelses komponenter, samt unnslippe oppover og føre til erosjon av spiserøret.