Digidexo.com

Hvordan du endrer søvnvaner

Hvordan du endrer søvnvaner


Å få god søvnkvalitet er avgjørende for produktiviteten i løpet av din våkne timer. Kravene til ditt daglige liv kan føre til at du mangler søvn. Hvis du ikke får nok søvn, vil du ikke være i stand til å reagere raskt eller tenke riktig. Din energi nivå vil bli påvirket så vil kroppen din infeksjon-kampene evne. Du kan finne din personlige resept til en god natts søvn ved å endre søvnvaner og innlemme sunne søvnfremmende teknikker.

Bruksanvisning

•  Hold en søvn journal for å overvåke din nåværende søvnvaner. Registrere tiden du går til sengs og når du våkner. Beregn din totale daglige timer med søvn. Inkludere informasjon om hvordan du føler deg i løpet av dagen. Skriv ned hvis du føler deg svak, mangler energi eller sovnet.

•  Prioriter søvn. Sett av en fast tid at du går til sengs hver kveld. Inkluder helgene når fristelsen til å være oppe sent er større. Velg en sengetid når du vet du vil bli sliten, så du vil ikke ligge våken i sengen. Juster sengetid gradvis å gjøre det tidligere eller senere på dagen. Hvis du ønsker å gå i dvale på 22:00 i stedet for din vanlige 23:00, redusere tiden du går til sengs i daglige trinn på 15 minutter.

Våkn opp på samme tid hver dag uten bruk av en vekkerklokke. Hvis du trenger en vekkerklokke for å våkne opp i tide, kan det hende du ikke får nok søvn. Du kroppen våkner naturlig hvis du får nok søvn. Gå til sengs tidligere for å unngå å måtte bruke en vekkerklokke.

Ta dagtid naps til å gjøre opp for søvn gjeld. Unngå å sove i sent å få mer søvn, fordi dette vil kaste av din vanlige sove-våkne syklus.

Unngå å gå til sengs før din vanlige leggetid fordi du kan ende opp med å våkne tidlig og ikke være i stand til å gå tilbake til å sove.

Unngå å drikke og spise mindre enn to timer før sengetid. Forbruker for mange væsker kan avbryte søvnen din med turer på do. Unngå koffeinholdige og alkoholholdige drikkevarer, fordi disse kan føre til søvnproblemer og ha negative effekter på kvaliteten på søvnen din. Mat kan forårsake halsbrann som kan holde deg opp i løpet av natten.

Ta i 30 minutter med trening, tidlig på dagen, hver dag i uken. Trening gjør at du får en dypere søvn om natten. Gå sykling, turgåing, svømming eller gjøre hagearbeid eller hus husarbeid.

8. Forbedre kvaliteten på søvnen din ved å justere din søvn miljø. Eliminer lys fra å komme inn på soverommet ved å investere i black-out gardiner og slå av TV når du sover. Hold soverommet på en behagelig, kjølig temperatur. Helpguide.org anbefaler en temperatur på 65 grader Fahrenheit. Invester i en god kvalitet madrass og pute.

Tips og advarsler

  • Rådfør deg med legen din om selvhjelp søvn forbedring metoder ikke fungerer for deg.