Digidexo.com

Hva er behandlingen for lav HDL kolesterol med høye Serum Triglyceride?

De viktigste behandlinger for redusert high-density lipoprotein (HDL) kolesterol og høye serum triglyercides i blodet inkluderer sunne livsstilsendringer og medisiner. Lavt HDL og høye triglyserider er risikofaktorer for hjertesykdom og diabetes, og kan vise til en stoffskiftesykdom, ifølge American Heart Association (AHA). HDL regnes som "gode" kolesterolet fordi den bærer bort kolesterol fra blodårene og tilbake til leveren, hvor det er brutt ned og elimineres.

Betydning

Opprettholde en sunn vekt, spise sunn mat, får regelmessig mosjon, ikke røyke og begrense alkoholforbruket er de mest anbefalte behandlinger for å redusere serum triglyseridnivåer og øke HDL, melder AHA. HDL er "gode" kolesterolet, og jo høyere jo bedre. Low-density lipoprotein (LDL) anses som "dårlig" kolesterol. LDL-nivå lavere enn 100 mg / dL anses sunt.

Identifikasjon

Kolesterol medisiner faller inn i fire kategorier: fibrinsyre syrer eller fibrater; nikotinsyre, eller niacin; gallesyre permer, eller harpiks; og HMG-CoA-reduktasehemmere eller statiner, sier AHA. Noen leger foreskrive en kombinasjon for å øke HDL og lavere serum triglyerides.

Fibric Syrer

Fibrinsyrederivater syrer, eller fibrater, er de mest foreskrevne medikamenter for å senke triglyserider og, til en viss grad, å heve HDL-kolesterolnivåer. Gemfibrozil er en av de mest vanlig foreskrevet. Sitt merkenavn er Lopid.

Nikotin Acid

Nikotinsyre, eller niacin, er en lege-foreskrevet B-vitamin som kan heve HDL kolesterol. Doseringen foreskrevet av leger er mye høyere enn tilgjengelig over disk. AHA advarer mot å erstatte kosttilskudd niacin for reseptbelagte niacin.

Harpiks

Gallesyre permer, eller harpiks, bidra til å befri kroppen av kolesterol, forbedre generelle triglyserider og HDL nivå. Harpiks inkluderer kolestipol (brand-name Colestid) og colesevelam HCl (brand-name WelChol).

Statiner

HMG-CoA-reduktasehemmere eller statiner, er vanligvis foreskrevet for å redusere LDL kolesterol. Men de er også brukt til å forbedre den generelle kolesterolnivået. Statiner kan bidra til å gjøre beskjedne endringer i HDL og triglyserider. Noen statiner inkluderer atorvastatin, med merkevare-navnet Lipitor og rosuvastatin kalsium, med merkenavn Crestor.