Digidexo.com

Kids Nutrition Pyramid

I 1994, US Department of Agriculture etablert Senter for ernæring Policy and Promotion. The Food Pyramid er en av senterets verktøy for å hjelpe amerikanerne lære å spise et mer sunt kosthold. Det er spesielle pyramider for barn og for gravide og ammende kvinner. Det er to pyramider for barn: en for barn i alderen 2 til 5 og en for barn i alderen 6 til 11 måneder.

Matvaregruppene

Matvaregrupper på barnas pyramidene er de samme som på pyramiden for befolkningen generelt: korn, grønnsaker, frukt, melk (meieri) og protein (kjøtt og bønner). Det er en tynn seksjon for oljer, men dette blir vanligvis omtalt separat. Jo bredere seksjonen på bunnen av pyramiden, desto større antall porsjoner bør komme fra at mat-gruppen hver dag. Maten pyramide litteraturen understreker også viktigheten av daglig mosjon.

Porsjoner fra hver gruppe

Ernærings Exploration nettsted fra National Dairy Council gir en enkel måte for barn å huske antall porsjoner de bør bestrebe seg på fra hver av de matvaregruppene. De instruere barn å begynne på venstre side av pyramiden og tenker på antall porsjoner fra hver gruppe som tallene for en adresse. Barn i alderen 7 til 10 bør ha fem korn porsjoner, fire porsjoner grønnsaker, tre porsjoner frukt, tre melk / melke porsjoner og to kjøtt porsjoner. Deres adresse er 54332. Barn alderen 11 til 13 bør øke sine korn og vegetabilske porsjoner av en servering hver, etter en adresse av 65332. Begge gruppene oppfordres til å inkludere små mengder av sunne oljer i kostholdet, for eksempel vegetabilske eller fiskeoljer.

Å gjøre gode valg

Minst halvparten av hver dags porsjoner med korn bør komme fra fullkorn. Barn oppfordres til å velge fargerike grønnsaker, inkludert mørkegrønne grønnsaker som brokkoli og spinat, og oransje grønnsaker som søtpoteter og gulrøtter. Frukt valg bør fokusere på ferske, fryste, tørkede eller hermetisk frukt i motsetning til juice, som bør være 100 prosent juice når den brukes. Frukt er gode valg for snacks. Melk og melkeprodukter bør være fett-fri eller lav-fett. Protein valg bør være magert kjøtt, fisk eller fjærkre. Barn oppfordres til å vurdere bønner som en annen proteinkilde. Legge bønner, frø eller nøtter til en salat er en god måte å få ekstra protein, og bønner kan legges til supper, stuinger og gryteretter. Matvarer som har liten eller ingen ernæringsmessig verdi, som for eksempel potetgull, brus eller sukkerholdige frokostblandinger, bør unngås.