Digidexo.com

Normal nivået av kolesterol

Mens kolesterol er nødvendig for kroppens funksjon, kan ha for mye av det i blodet ditt at du er på et høyere risiko for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Holde kolesterolnivået på et normalt nivå kan bety en lengre og sunnere liv, fri fra hjertesykdom.

Hva er kolesterol?

En voksaktig, fett-lignende stoff, er Kolesterol finnes i nesten alle områder av kroppen, inklusive hjernen, nerver, hud, lever og hjerte. En fett-lignende substans i utseende, har kolesterol en rekke funksjoner, og er til stede i hormoner, vitamin D og syrer kroppen bruker å fordøye fett.

Leveren produserer kolesterol i kroppen; Men kan folk ingest kolesterol skjema spise mat som rødt kjøtt, fjørfe og egg. Kolesterol finnes kun i animalske produkter.

Kroppen produserer nok kolesterol på egen hånd; imidlertid en viss mengde av diettkolesterol kan benyttes av legemet. Når funnet utover i kroppen, kan bygge seg opp kolesterol i arterieveggene, som kan herde arteriene og føre til hjertesykdom.

LDL

Det er to typer av kolesterol som finnes i kroppen, og begge blir overført via blod partikler kjent som lipoproteiner. Den første er low-density lipoprotein (LDL)-kolesterol, som også er kjent som "dårlige" kolesterol. Denne type av kolesterol kan bygge seg opp i arteriene og forårsake hjertesykdom.

HDL

High-density lipoproteiner er kjent som "gode" kolesterolet. Disse cholesterols ta bort overflødig kolesterol i blodet og hindrer kolesterol buildup.

Hvordan den er målt

Kolesterol er uttrykt i milligram per desiliter av blodet (mg / dl). Den er testet via et lipoprotein profil som skal utføres i en alder av 20, da hvert femte år. Testen krever en 9 til 12-timers rask gratis fra mat, væske eller piller. Resultatene er målt i total kolesterol, LDL-kolesterol og HDL-kolesterol.

Normale nivåer

The American Heart Association gjør følgende bestemmelser i form av total kolesterol nivåer:
Mindre enn 200 mg / dL: akseptabelt å ideelle
200-239 mg / dL: borderline høy
240 mg / dL og over: svært høy og vanligvis tilsvarer en økt risiko for hjertesykdom

HDL kolesterol nivåer (høyere er bedre)
Mindre enn 40 mg / dL (menn): lavt kolesterol og økt risiko for hjertesykdom
Mindre enn 50 mg / dl (kvinner): lavt kolesterol og økt risiko for hjertesykdom
60 mg / dL og over: høyt HDL kolesterol som er beskyttende mot hjertesykdom

LDL-kolesterolet (lavere er bedre)
Mindre enn 100 mg / dL: Ideal
100-129 mg / dL: nær eller nesten optimal
130-159 mg / dL: borderline høy
160-189 mg / DL: høy
190 mg / dL og over: svært høy

Måter å øke HDL

Å drikke tre kopper (8 gram) av appelsinjuice per dag har vist seg å øke HDL nivå.

Forbruker mat med høyt niacin, som for eksempel hvitt kjøtt kylling, laks, ørret, peanøtter, kjøttdeig og peanøttsmør.

Forbruker produkter av høy i soya, slik som soyamelk, tofu og edamame, kan øke HDL nivå.

Matlaging med sunt fett, som olivenolje, kan øke nivåene.

Slutter å røyke, samt å delta i regelmessige øvelser kan øke HDL nivå.

Måter å redusere LDL

Akkurat som å heve HDL kolesterol krever innlemme flere matvarer i kostholdet ditt, senke LDL kolesterol krever ofte spiser mindre av visse matvarer. Disse inkluderer å unngå mat med høyt mettet fett, slik som kjøtt, egg og ost. Forbruker en diett høy i fiber, for eksempel gjennom å spise hele korn, nøtter og lin, kan også bidra til å senke LDL cholesterols. Regelmessig trening kan også redusere LDL nivåer.

En lege kan også foreskrive kolesterolsenkende medisiner, som har vist seg å redusere kolesterolet 20 til 40 prosent, ifølge US News & World Report.