Digidexo.com

Mat som inneholder Omega 3 & Omega 6

Som man vet mer om hva hver næringsstoff gjør for kroppen, kunnskap om hvordan utskeielser og mangler kan føre til sykdom øker. To vitale komponenter i hver diett, omega 3 og omega 6, finnes i en rekke matvarer. Betydningen av å undersøke forbruket av mat som inneholder omega 3 og omega 6 kan ikke bli undervurdert.

Hva er de?

Omega 3 og omega 6 er essensielle fettsyrer. Omega 3 har et rykte som den "gode" fettet. Dette er fordi, i motsetning til fett som finnes i smør og ost, gjør de ikke legge til "dårlig" type kolesterol til kroppen. De er nødvendig i mange prosesser som hormonproduksjon, vekst og opprettholdelse av immunsystemet. Omega 6 har blitt fremstilt som skurken, fordi over forbruk kan føre til at noen av de samme sykdommene Omega 3 forebygger. Begge er avgjørende for riktig helse.

De helsemessige fordeler av Omega 3

Folk som spiser mat rik på omega 3 Opplev økt fordeler i mange områder av deres helse. En av disse er redusert forekomst av hjertesykdom, fordi de gode fettstoffer bidra til å redusere overdreven blodpropp. Dette oppnås ved å redusere tendensen av blodplater til å feste seg til hverandre. Det gode fettet minsker også mengder av andre mindre gunstig fett som kolesterol og triglyserider i blodet. Den videre beskytter sirkulasjonssystemet ved å forhindre arteriell fortykkelse ved å hemme veksten av cellene i sine vegger.

Mat som inneholder Omega 3

Egg er en lett assimilert mat med høye nivåer av omega 3. Når du shopper, se etter spesielle etiketter for å indikere de kommer fra kyllinger fôret med en diett som produserer egg med 100 til 200 mg omega 3, seks ganger større enn en vanlig egg. Svært høye nivåer av omega 3 er funnet i linfrø og valnøtter. Soyabønner og tofu inneholder også store mengder av denne fettsyren. Mye av sjømat, som fisk, reker og kamskjell, er gode kilder til omega 3.

Omega 6 finnes i oljer

Omega 6 er et linolsyre og finnes hovedsakelig i oljer som for eksempel maisolje, sesamfrøolje, solsikkeolje, soyaolje, valnøttolje og hvetekimolje. Oljen med den mest omega 6 er saflorolje. Det er imidlertid omega 6-ere i grønne bladgrønnsaker og korn samt.

Symptomer som indikerer en mangel på omega 3

De som spiser for lite mat som inneholder omega 3 kan oppleve noen av følgende symptomer: hjertesykdom; leddsmerter; hud, hår og tørrhet og skader spiker; diabetes; depresjon; tretthet og konsentrasjonssvikt.

På grunn av mangfoldet av symptomer, er mangel svært vanskelig å diagnostisere, så tilskudd kan forhindre disse problemene oppstår.

For mye eller for lite omega 3 og omega 6?

Produkter for forbruk rik på omega 6 er lett å finne, og de med omega 3 er mindre så. Forskning indikerer at den generelle befolkningen er forbruker altfor mye av den første, og for lite av den andre. Bearbeidet mat, i særdeleshet, er høy i omega 6, fordi maisolje, en rik kilde til omega 6, er ofte brukt. Sjekk ditt inntak av disse matvarene, spesielt hvis det ikke er noen tilskudd av omega 3. Forskere ser inn bi-polar lidelse eksperimenterer med å balansere disse to nivåer for å avlaste de intense symptomer på lider av denne sykdommen. Typiske vestlige dietter har opptil 30 ganger så mye omega 6 og omega 3; en rimelig forholdet er 4 til 1.

Hvordan Supplement Inntak av Omega 3

Legge omega 3 til enhver diett bør skje langsomt, ved hjelp av en pålitelig kilde for fettsyren. Tar 2 til 3 g om dagen av omega 3 regnes som et trygt nivå av US Food and Drug Administration, og vil bidra til å holde betennelsen forårsaket i kroppen ved høye nivåer av omega 6 til et minimum. Du kan hjelpe dette ved å redusere mengden av bearbeidet mat du forbruker.