Digidexo.com

Om Complex Regional Pain Syndrome

Om Complex Regional Pain Syndrome


Complex Regional Pain Syndrome (CRPS) er en kronisk, progressiv smerte lidelse som påvirker nervesystemet. CRPS er fortsatt et relativt ukjent lidelse, men det er anslått å påvirke 1,5 til 3.000.000 amerikanere, og kvinner står for 75 prosent av personer med CRPS i henhold til Reflex Sympatisk dystrofi syndrom Association.

Historie

Complex Regional Pain Syndrome ble først beskrevet av Dr. Silas Weir Mitchell under borgerkrigen. Soldater som hadde blitt skutt klaget over en brennende smerte uker etter fjerning av kulene. Dr. Mitchell kalte det kausalgi, som er gresk for "brennende smerte." Gjennom årene har CRPS vært kjent under mange navn inkludert Sudeck sin atrofi, neurovascular dystrofi og refleks sympatisk dystrofi (RSD). I 1995, International Association for Study of Pain (IASP) endret det til Complex Regional Pain Syndrome for å mer nøyaktig gjenspeiler kompleksiteten i sykdommen fordi RSD ikke tilstrekkelig beskrive alle de tegn og symptomer.

Funksjoner

De viktigste symptomene på CRPS er alvorlig smerte og svie. Misfarging av huden og temperaturendringer oppstå på grunn av mangel på blod flyte. Dette fører til at huden til å føle seg kald eller varm, og å vises en farge fra lilla-blå, til nyanser av rødt. Hår og negler kan vokse raskere eller langsommere enn normalt. Allodynia er følsomhet for stimuli som normalt ikke er smertefullt, forårsaker den letteste berøring eller minste bris å resultere i økt smerte. Langsom tilheling tid og hyppige infeksjoner er et tegn på immunsystemet påvirkes.

Diagnose

Diagnostisering av CRPS er basert på sykehistorie, nevrologisk undersøkelse og fysiske funn. Komplekst regionalt smertesyndrom kan starte etter en forstuing, brukket bein eller kirurgi blant andre. Smerter som fortsetter og forverres etter en skade eller operasjon utover normal healing tid kan være en indikasjon på CRPS. En lege ser for nevrologiske endringer som for eksempel muskelsvakhet, unormale reflekser og en reaksjon på ikke-smertefulle stimuli som gir smerter. Fysiske endringer legen ser etter inkluderer atrofi av de berørte lem, forandringer i hudens farge og temperatur, hevelse og stivhet i leddene.

Behandling

Behandlingen består av en mangesidig tilnærming ved hjelp av en kombinasjon av terapi for å finne ut hva som fungerer for hver person. Fysioterapi er beordret til å holde lem fleksibel og opprettholde omfanget av bevegelse. Desensitivisering terapi kan også være inkludert for folk som har ekstrem følsomhet. Medisiner gitt inkluderer smertestillende medikamenter, anti-inflammatorisk medisin for hevelse, anti-depressiva, anti-convulsants og muskelavslappende. Sympatiske nerve blokker er gjort for å forsøke å avbryte smerte syklus, og for å bedre blodsirkulasjonen. Andre behandlinger inkluderer ryggsøylen stimulator (SCS) og lidokain infusjoner en TENS enhet, morfin pumpe,.

Expert Insight

Når en person har CRPS, de har det for livet. Det finnes ingen kur for CRPS, men det er en sjanse for remisjon. Hvis remisjon oppnås, kan CRPS komme tilbake som et resultat av en annen skade, og noen ganger uten grunn i det hele tatt. CRPS kan spre seg til hele kroppen så vel som indre organer. Ice bør aldri brukes på en person med CRPS fordi det fører til ekstrem smerte for folk med kald hud. De med varm hud vanligvis finne lindring ved hjelp av isen uten en økning i smerte. Utløser slik som høy lyd, endringer i været, stress og vibrasjoner følte når man kjører i en bil kan føre til en økning i smerte.