Digidexo.com

Indiske rettsmidler for Polycystisk ovariesyndrom Disorder

Polycystisk ovariesyndrom lidelse eller Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en tilstand som er forårsaket av hormonelle ubalanser i en kvinnelig i fertil alder. Den kvinnelige eggstokker kan bli forstørret, og de vil ofte inneholde en rekke små cyster langs ytterkanten av en eller begge eggstokkene. Symptomer inkluderer uregelmessig menstruasjonsblødning, kviser, magesmerter, overdreven hårvekst, overvekt og infertilitet. Selv om årsakene til tilstanden ikke er kjent, er det ayurvediske behandlinger som kan brukes til å behandle tilstanden.

Gymnema Sylvestre

I "Hva gjør du når legen sier det er PCOS," Milton Hammerl, medisinsk direktør komplementær og alternativ medisin for den katolske helseinitiativ, og Cheryl Kimball hevder at Gymnema Sylvestre er en ayurvedisk behandling for Polycystisk ovariesyndrom lidelse. Den anbefalte dosering av Gymnema Sylvestre er 400 til 500 mg per dag.

Shilajit

I "Natural Healing Wisdom & Know How: Nyttige Practices, oppskrifter og formler for a Lifetime of Health," forfatteren Amy Rost forklarer at shilajit er en ayurvedisk behandling for sterilitet og for å bidra til å forbedre tilstanden til de seksuelle organer, inkludert eggstokkene . Shilajit kan inntas i en dose på 1 ts. to ganger om dagen for å bidra til å forbedre ovarial funksjon og for å hjelpe en kvinne å bli mer fruktbar.

Shatawari

I "The PCOS Diet Bok: Hvordan du kan bruke den ernæringsmessige tilnærming til Deal med polycystisk ovariesyndrom," forfatteren Colette Harris forklarer at Shatawari er en annen ayurvedisk behandling for polycystisk ovariesyndrom. Denne behandlingen har fytosteroler som bidrar til å gjenopprette hormonbalansen til det normale, og ytterligere bidrar til å forbedre funksjonen av seksuelle organer og å gjenopprette uregelmessige perioder til det normale. Denne behandlingen kan forbrukes ved å tilsette ett femtinitti teskjeer til en kopp melk; concoction kan inntas like før du går til sengs som en effektiv og kraftig ovarial tonic.

Yasti Madhu

I "A Treatise on hjem rettsmidler," forfatter S. Suresh Babu hevder at Yasti Madhu er en naturlig kilde til østrogen; dette kan bidra til å balansere hormoner og for å bidra til å gjenopprette funksjon av eggstokkene tilbake til det normale. Yasti Madhu kan inntas ved en dosering av en enkelt teskje tilsatt til en kopp varm melk til å ganger daglig som en ovarial tonic og som et forsvar mot polycystisk eggstokksykdom.

Ashokarishtha

Noen ganger kvinner som har PCOS lider av uregelmessig menstruasjon og omfattende blødninger. Ashokarishtha er en passende indisk behandling for en slik tilstand. Du kan konsumere Ashokarishtha i en dose på 20 ml blandes med 20 ml vann to ganger daglig like før et måltid for å lette fordøyelse.