Digidexo.com

CPAP Mask Rengjøringsinstruksjoner

CPAP Mask Rengjøringsinstruksjoner


Bruk av en CPAP maskin - et akronym for Continuous Positive Airway Pressure - sikrer enkel puste med en konstant strøm av luft gjennom en maske som passer over nesen og munnen. Men CPAP-maskin, spesielt masken, krever skikkelig rengjøring og desinfeksjon for å fjerne bakterier og bakterier som finner den fuktige miljøet et perfekt hjem. Rengjøring vil fjerne skitt og oljer, og desinfisering vil drepe bakteriene.

Bruksanvisning

•  Demonter CPAP maskin i henhold til produkt retninger. Fjerne både masken og slangen fra maskinen; deretter koble fra hodeplagg og slangen fra masken. Disse må rengjøres daglig, men bør rengjøres som separate stykker.

Vask hendene med varmt vann og en god antibakteriell såpe. Gni hendene sammen i minst to minutter, betaler oppmerksomhet til mellom fingrene og begge sider av hendene. Rengjøring hendene etter demontering CPAP enhet hindrer eksisterende bakterier i å overføre tilbake.

Klargjør en vask eller bolle full av varmt vann blandet med noen dråper mild, klar væske oppvaskmiddel - nok til å produsere såpeskum. Dypp en myk, ren vaskeklut inn i såpevann, vri kluten ut, tørk forsiktig ned masken, hodeplagg, og utsiden av slangen med kluten. Vask over hvert område et par ganger for å være grundig.

Dypp én ende av CPAP røret inn i såpevann: Deretter løfter det, for å gjøre løsningen drives gjennom røret og ut i den andre enden. Gjenta flere ganger, for å sikre at hele lengden har blitt godt spylt med såpeskum.

Skyll masken montering og rør godt med varmt vann. Re-vaske noen stykker som forblir skitten eller fet. Air tørke alle brikkene, henger dem i et område unna direkte sollys, noe som forverres plast stykker.

Desinfiser maske og slange en gang i uken. Bland hvit eddik med varmt vann i et 50:50 forhold. Plassere brikkene i løsningen og la dem suge i 20 til 30 minutter. Løfte ene enden av røret, og tillate at desinfeksjonsløsningen skal kunne renne ut i den andre enden flere ganger i løpet av utjevningsprosess.

Skyll desinfisert stykker, ett om gangen, under rennende varmt vann. Skyll i tre til fem minutter per stykke. Legge dem ut til tørk på en frisk, ren klut eller henge dem vekk fra direkte sollys.

Rengjør og desinfiser andre CPAP komponenter i henhold til tidsplanen. Den luftfukter reservoaret bør vaskes og desinfiseres etter masken stykker, andels og éngangsfiltre, hvis brukt, krever en ukentlig rensing.

Tips og advarsler

  • Inspiser masken og slangen, sammen med andre komponenter, med hver vask; erstatte umiddelbart hvis du oppdager sprekker eller herdet materiale.