Digidexo.com

Fordeler med Betaine

Fordeler med Betaine


Betain er en naturlig kjemisk stoff som finnes i magen som bærer og donerer metyl molekyler i hele kroppen for å gjøre kjemiske prosesser arbeid. Det spiller også en betydelig rolle i å opprettholde hjerte helse og hjelpemidler riktig leverfunksjon og cellulær reproduksjon.

Fysisk ytelse

Betain forbedrer fysiske prestasjoner skyldes den kjemiske effekten det har på systemet ditt, som hjelper kroppen å bryte ned fett og protein. Betaine hjelper også kroppens metabolisme, som igjen kan hjelpe deg å gå ned i vekt og samtidig opprettholde din muskelvev. Som et resultat, kan den fysiske ytelsen optimaliseres.

Leveren helse

En annen fordel med betaine er den positive effekten det har på helsen til leveren din. Cellene i leveren produsere betaine naturlig, så tar ekstra tilskudd av betain bidrar til å holde din leverfunksjon på sitt beste. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan det også beskytte deg mot fettavleiringer som kan dannes i leveren som følge av alkoholmisbruk, diabetes og fedme.

Cardiovascular Health

Når betain blir brukt sammen med folsyre og vitamin B6 og B12, den reduserer giftige nivåer av aminosyren homocystiene, som kan være ansvarlig for hjertesykdom og slag. Hvis du lider av den genetiske sykdommen homocystinuri, betaine kosttilskudd bidra til å redusere de store mengder homocystiene som akkumuleres i kroppen som et resultat av denne tilstanden.

Intern Humectant

Ifølge danisco.com, hjelper betain beskytte kroppen mot dehydrering og vanntap på grunn av stress. Det hjelper også hydrat dine interne celler og opprettholde deres volum som det hjelpemidler i restaureringen av kroppens væskebalanse.

Bivirkninger og advarsler

Selv betaine gir mange fordeler, er det viktig å huske på at det også kan ha bivirkninger. Bruke betain kan føre til diaré, kvalme og urolig mage. Hvis du er overvektig, bør du snakke med legen din før du tar betaine fordi det kan øke kolesterolnivået. Også, hvis du lider av nyresykdom, kan betaine forstyrre de medisinene du tar for å redusere kolesterolnivået i blodet.