Digidexo.com

Linfrø tabletter Vs. Fish Oil

Linfrø tabletter Vs.  Fish Oil


Linfrø tabletter og fiskeolje er både rik på omega-3 fettsyrer. Ifølge forskning utført av Omega-3 Research Institute, disse syrer fremme sunn hud, hår og negler. De er også avgjørende for riktig hjernen fungerer, og tilskudd med omega-3 fettsyrer har blitt brukt til å effektivt behandle depresjon. Omega-3 fettsyrer i linfrø tabletter er avledet fra planter, mens fiskeolje --- som navnet antyder --- får sin fettsyrer fra animalske kilder. Som et resultat gir hver av disse bilag med den fordeler og ulemper.

Fordeler

Omega-3 fettsyrer som finnes i linfrø tabletter og fiskeolje har vist seg å redusere blod triglyseridnivåer og redusere risikoen for hjerteinfarkt. De kan også bidra til å redusere risiko for slag, bremse utviklingen av athersclerotic plaketter, administrere høyt blodtrykk og lindre leddstivhet som kan komme med revmatoid artritt. Forskning sitert av Omega-3 Research Institute konkluderer med at personer med Alzheimers sykdom, diabetes, kreft eller ADHD alle kan ha nytte av omega-3-tilskudd.

ALA, EPA og DHA

Alfa-linolensyre (ALA) er omega-3 fettsyre som finnes i linfrø. Dette fettet blir omdannet i leveren til eikosapentaensyre (EPA) og deretter decosahexaenoic acid (DHA), to omega-3 fettsyrer som er viktig for helse og trivsel. Det er imidlertid viktig å merke seg at nyere forskning utført av National Institutes of Health viser at denne konverteringen er mindre effektiv enn tidligere antatt. Undersøkelsen konkluderte med at ALA er en mindre enn optimal kilde av EPA og DHA i dietten.

Fiskeolje er en naturlig kilde for EPA og DHA. Forbruker fiskeolje tillater kroppen å enkelt høste full nytte av disse fettsyrene, som ingen konvertering er nødvendig.

Kvikksølvforurensning

Mye av fisken i våre hav er forurenset med kvikksølv, og som et resultat, har den amerikanske Food and Drug Administration utstedt advarsler om forbruket av fisk. Kvikksølv er en nervegift og kan føre til alt fra nyreproblemer til nedsatt kognitiv funksjon. Når du velger fiskeolje som kilde for omega-3 fettsyrer, løper du risikoen for inntak av kvikksølv med supplement. Linfrø tabletter, på den annen side, er kvikksølv.

Bivirkninger

Når det tas i høye doser, kan omega-3-tilskudd føre til økt risiko for blødning. Som et resultat, anbefales det at det utvises forsiktighet når du tar disse kosttilskudd med blodfortynnende. I tillegg kan fiskeolje gitt en fishy smak.

Alternatives

Fiskeolje og linfrø tabletter kommer med ulemper. En overbevisende alternativ til disse kosttilskudd er gyllen alger. Denne alger er oppdrettet, ikke høstet fra sjøen, og som et resultat, vil det ikke føre kvikksølv risiko tilstede med fiskeolje. Enkelte selskaper tilbyr golden alger som er en direkte kilde til både EPA og DHA; dette gjør det bedre enn linfrø tabletter, som kroppen ikke trenger å foreta ALA konvertering for å få disse to verdifulle omega-3 fettsyrer.