Digidexo.com

Hva er årsakene til Rapid Vekttap & Håravfall?

Det en rekke faktorer som kan forårsake hurtig håravfall og hurtig vekttap. Mens det er sant at den gjennomsnittlige person mister ca 100 hår fra hodet daglig, hårtap vanligvis utvikler seg gradvis over tid. Når det skjer for fort og er ledsaget av raske endringer i vekt, kan dette være en indikasjon på en mer alvorlig problem og en lege bør konsulteres. Å finne årsaken, er det nyttig å se på eventuelle nye endringer i din helse, kosthold eller emosjonelle tilstand.

Sykdom og sykdom

Rapid håravfall og hurtig vekttap kan være indikatorer på visse sykdommer og sykdommer, eller kan være forårsaket av en sykdom. Hvis du nylig har lidd av en alvorlig influensa og har opplevd diaré og oppkast, så har du sannsynligvis lagt merke til at du har mistet en stor mengde vekt i en svært kort periode. På grunn av stress på kroppen din fra influensa og vekttap, kan du legge merke til håret ditt faller ut også. Hvis du ikke har følt syk, men har likevel lagt merke til raske hårtap eller vekttap, kan dette være en indikasjon på en mer alvorlig sykdom som kreft, diabetes eller lupus.

Vekttap forårsaket av influensa vil avta etter at viruset har gått sin gang i kroppen din, men holde seg hydrert ved å ta rikelig med væske. Hvis du har kreft, kan kjemoterapi behandlinger forårsake alopecia å utvikle seg raskt. Håret ditt vil vokse etter en sykdom har gått eller en behandling avsluttes.

Feil ernæring og krasje dietter

En annen årsak til plutselig vekttap kan være en krasj eller kjepphest kosthold og overdreven trening regimer. Hvis du nylig har endret livsstil, kan vekttap være like plutselig. Innstilling små mål og jobbe gradvis mot en ny livsstil vil føre til mindre stress på kroppen din. Å gjøre drastiske og plutselige endringer er ikke bra og konsultere en lege før du starter en ny diett og mosjon rutine anbefales.

Sammen med den plutselige vekttap fra det nye kostholdet og mosjon regime, kan du også oppleve plutselig håravfall. Med utilstrekkelig eller dårlig ernæring, kan du utvikle alopecia. Kilden til problemet kan tilskrives en utilstrekkelig mengde jern og protein i kosten.

Nye medisiner og Dosering Endringer

Hvis du nylig har lagt til en ny medisin eller har hatt en dosering endring med et medikament du allerede har tatt, så plutselig vekttap eller hårtap kan være bivirkninger. Legen din vil ønske å vite om eventuelle bivirkninger du opplever som det kan være en avgjørende faktor i hvorvidt eller ikke å fortsette en spesifikk behandling.

Noen medisiner tilskrives raske hårtap og vekttap inkluderer de som brukes i behandling av gikt, depresjon, høyt blodtrykk, leddgikt og hjerteproblemer. Typer medisiner som vil føre til disse problemene er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen, retinoider, betablokkere, kalsiumkanalblokkere og antidepressiva. Noen kvinner kan oppleve hårtap når du tar p-piller.

Stress og hormonelle endringer

Hormoner og stress kan påvirke oss på mange forskjellige måter. For kvinner kan raskt skifte i vekt og tap av hår tilskrives hormonendringer fra start eller stopp prevensjon, å bli gravid, å ha en baby eller gå gjennom overgangsalder. En overaktiv skjoldbruskkjertelen kan også tilskrives hurtig vekttap og hårtap.