Digidexo.com

Hvordan får HIV / AIDS Do?

Hvordan får HIV / AIDS Do?

Oversikt

Eksponering for HIV

Når kroppsvæsker av noen som har den humant immunsviktvirus (HIV) kommer i kontakt med et åpent sår eller slimhinnene, risikerer du at viruset inn systemet ditt også. Noen atferd som kan føre til fare for HIV inkluderer vaginal eller anal samleie eller deling av sprøyter med andre nål narkotikabrukere. Helsearbeidere kan bli utsatt for viruset hvis de tilfeldigvis stakk med nåler infisert med viruset, og en gravid kvinne kan passere viruset til barnet i mors liv, under fødselen eller under amming. HIV vanligvis kommer inn i kroppen, enten ved direkte innføring i blodstrømmen, som med nålestikk, eller via slimhinner. Samleie er en vanlig metode for overføring på grunn genitaliene er dekket av tynne hud som er full av blodkar. Friksjonen av samleie fører til mikro-tårer, og disse mikro-tårer la HIV å gå inn i blodstrømmen.

Hiv smitter Cells

Når viruset kommer inn i kroppen, infiserer celler i immunsystemet. Spesielt angriper HIV T-cellene og CD4-celler, begge typer hvite blodlegemer som bekjemper infeksjoner. En gang inne i vertscellen, replikerer selve viruset igjen og igjen og sprer seg til andre nærliggende celler. Gjennom prosessen med replikasjon, er de celler i immunsystemet langsomt drept av.

Infeksjon blir fullt utviklet AIDS

AIDS står for ervervet immunsvikt syndrom, en tilstand der kroppens forsvarssystem er så svekket at det ikke kan bekjempe infeksjoner. Tiden fra å bli utsatt for HIV og utvikle AIDS kan variere fra måneder til flere år, avhengig av en rekke faktorer som inkluderer stamme av viruset man har fått, til kroppens kjemi på den person med infeksjon, hvor snart infeksjonen er fanget, og behandling er påbegynt og hva slags antivirale behandling brukes. Til slutt, når viruset har drept nok CD4-celler, pasienten vil bli diagnostisert med fullt utviklet AIDS. På dette punktet, er immunforsvaret så svekket at pasienten ikke kan bekjempe parasitter, bakterier og virus som immunsystemet normalt kunne håndtere. En normal CD4-tallet er over 500 celler per kubikkcentimeter av blod, og et tall på 200 eller lavere regnes bevis for at tilstanden har utviklet seg til fullt utviklet AIDS.