Digidexo.com

Kan Flomax brukes av kvinner?

Kan Flomax brukes av kvinner?


Kvinner kan ikke bruke Flomax fordi det er en behandling for en forstørret prostata. Andre medikamenter i kombinasjon med blæretrening og bekkenbunnstrening kan hjelpe kvinner med inkontinens.

Effekter

Flomax behandler manglende evne til å tømme blæren helt (urinretensjon) forårsaket av en forstørret prostata. Flomax reduserer symptomene på hyppig vannlating og den plutselige behovet for å urinere.

Mechanism

Flomax er en alpha blocker, og virker ved å blokkere alfa-1-reseptorer for å bidra til å slappe musklene i nedbrutt.

Betraktninger

Urininkontinens er mer vanlig hos kvinner enn menn, og blir mer vanlig og alvorlig som kvinner alder. Riktig behandling avhenger av en kvinnes symptomer og type inkontinens.

Typer

Østrogennivåene reduseres som kvinner alder, fører til urgeinkontinens (lekkasje etter en plutselig og uimotståelig behov for å urinere) som urinrøret vokser tynn og irritabel. Stressinkontinens er urinlekkasje fra en plutselig økning i press på blæren.

Behandlinger

Blæretrening, øvelser styrke bekkenbunnen og narkotika kan hjelpe kvinner med inkontinens. Imipramin eller duloksetin behandle stressinkontinens; oksybutynin og tolterodin er nyttige for urgeinkontinens. Aktuelt østrogen kan redusere urin komplikasjoner forårsaket ved tynning av urinrøret.