Digidexo.com

Tegn og symptomer på en påvirket tann

Funnet helt tilbake på begge sider på toppen og bunnen av munnen din, visdomstennene er det tredje settet med moral i den menneskelige munnen. The Mayo Clinic rapporterer at folk vanligvis utvikler visdomstennene mellom 17 og 25; Men i mange tilfeller er det ikke nok plass i munnen for visdomstennene til å dukke opp.

Identifikasjon

Hvis det ikke er nok plass til dem, visdom tennene blir påvirket eller fanget i kjeven. Et ubegrenset antall visdomstennene kan bli påvirket i en persons munn.

Vanlige symptomer

Smerter eller ømhet rundt tannkjøttet - samt rødt eller hovent tannkjøtt - er de vanligste symptomene på påvirket visdom tennene, etterfulgt av kjeve smerter og hevelse.

Andre symptomer

Dårlig ånde og en ubehagelig smak når biting i området av den påvirket tann er andre symptomer. Påvirket visdom tennene også føre til hodepine.

Betydning

Dersom symptomene på påvirket visdom tennene forblir ubehandlet, de ofte legge press på de andre tennene, forårsaker tannkjøttsykdommer, trengsel av tenner og dannelse av cyster på tannkjøttet.

Betydning

Siden symptomene på påvirket visdom tennene utvikle seg gradvis over tid, kan en tannlege øye tilstanden på en diagnostisk røntgen før pasienten opplever noen tegn.