Digidexo.com

Årsakene til en herniated disk

Knoklene i en persons ryggraden blir dempet av disker som har en tøff ytre skall som omgir en geleaktig substans. Disse diskene fungere som støtdempere for ryggraden og holde den elastisk og fleksibelt. Når en plate blir brokk, buler det myke materialet ut gjennom en sprekk eller rift i skallet. Også kalt sprukket eller glidd disker, er herniated disker forårsaket av degenerative prosesser eller skade.

Identifikasjon

En herniated disk kan føre til en komprimert (klemt) nerve som kan føre til ryggsmerter sammen med smerte, prikking eller nummenhet i ben eller armer. Noen mennesker, derimot, ikke opplever noen symptomer fra en herniated disk. De fleste tilfeller av brokkdannede disker forekommer i nedre del av ryggen (korsrygg), mens den nest mest sannsynlige området er i halsen (cervikale region).

Disk Degeneration

Herniated disker som oftest et resultat av aldringsrelaterte slitasje. Kalt disk degenerasjon, er tilstanden karakterisert ved tap av den indre disk fluid som opprettholder fleksibiliteten, så vel som en svekkelse av det ytre skallet. Dette gjør diskene mer sannsynlig til å sprekke, noe som kan oppstå under en plutselig vridning bevegelse eller når du løfter en tung gjenstand.

Injury

Mindre vanlig er herniated disker forårsaket av traumatiske skader. Dette kan skje hvis noen opplever et brudd i disken på grunn av et fall, en bil ulykke eller fra å bli truffet i ryggen under kontaktsport eller annen aktivitet.

Alder, kjønn og høyde

Ifølge Mayo Clinic, herniated disker er mest vanlig hos middelaldrende, særlig i alderen 35-45, som folk fortsetter anstrengende aktivitet som kan skade en svekket ryggrad. Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å oppleve en herniated disk. Menn høyere enn 5-meter-11 og kvinner høyere enn 5-meter-7 er mer sannsynlig å ha en herniated disk.

Risikofaktorer

Risikoen for en herniated disk er høyere for overvektige mennesker, fordi den ekstra vekten legger press på diskene. Røyking bidrar også til disk degenerasjon. Personer med fysisk krevende jobber har større risiko, som er folk som må sitte eller stå i en posisjon for lange perioder. Jobber som krever repeterende bevegelser som å løfte, bøying, vridning, trekke eller skyve også kan øke risikoen. Herniated disker synes å ha en genetisk faktor, fordi nære slektninger i noen familier dele dem.