Digidexo.com

Hvordan virker passiv røyking påvirker andres helse?

Røykere er ikke de eneste som er rammet av giftstoffer av sigarettrøyk. Når ikke-røykere er utsatt for passiv røyking de nødvendigvis lider effekten av passiv røyk. Mange mennesker fortsatt ikke skjønner farene forbundet med passiv røyking. Det er viktig å forstå at passiv røyking påvirker andre mennesker, barn og kjæledyr. Røykere har en tendens til å tro at de bare skade seg selv. De må innse at alle rundt dem er også puste i røyken at de selv puster inn og ut.

Brukte røyk påvirker kroppen på flere måter. Det kan irritere øynene forårsaker dem til å bli rød, kløende og vassen. Slimhinnen i nesegangene kan bli irritert forårsaker nysing og rennende nese. Passiv røyking kan føre til at halsen blir tørr og irritert. De fleste ikke-røykere har en tendens til å hoste når de utsettes for passiv røyking. Selv om de fleste kanskje ikke er klar over det, passiv røyking selv påvirker smaksløkene minsk den fulle smaken av mat.

Passiv røyking påvirker hjertet og lungene. Folk som ofte utsettes for passiv røyking har større risiko for å utvikle hjertesykdom og kreft. Passiv røyking kan føre til kroniske luftveisproblemer. Folk som lider av astma kan lett få et astmaanfall når de utsettes for passiv røyking siden sigarettrøyk utløser ofte astmaanfall. Passiv røyking kan også øke symptomene på allergikere forårsaker overdreven nysing, hoste og tungpustethet.

Passiv røyking kan være enda mer farlig for barn. Barn som er utsatt for passiv røyking er mer sannsynlig å utvikle astma og andre allergier. De er også en økt risiko for sykdommer som bronkitt og lungebetennelse. Gravide kvinner som er utsatt for passiv røyking jevnlig pleier å levere spedbarn med lav fødselsvekt. Passiv røyking har også vært knyttet til Sudden Infant Death Syndrome (SIDS). Poenget er at passiv røyking setter barns helse i fare.

Passiv røyking påvirker selv kjæledyr. Passiv røyking irriterer øyne og nese av dyr like godt som mennesker. Kanskje hunden din ikke får en kald. Han kunne være nysing på grunn av passiv røyking hvis du har en røyker i husholdningen. Passiv røyking kan føre til luftveisinfeksjoner hos dyr og forårsake andre sykdommer som kreft og hjertesykdom også.

Hvis du er en røyker prøver å ta hensyn til andre. Husk at det er ikke bare din helse som vil bli berørt. Ikke røyke i bilen med barna og gå utenfor om du må røyke. Du kan føle at det er en ulempe, men helsen til barnet ditt er viktigere. Tenk på din egen helse ta skritt mot å slutte. Se din lege for å få hjelp.