Digidexo.com

Hva er akseptabel Kolesterol Range?

Kolesterol test tall kan være forvirrende, spesielt hvis du ikke kjenner deres betydning. Når du finner ut hva sunt kolesterolnivå er og hvorfor de er viktige, kan du gjøre bevisste valg om hvordan du kan kontrollere dem.

Identifikasjon

Kolesterol er oppbygging av plakk langs blodårene. Til slutt, innsnevring av passasjene gjør det vanskelig for blodet å strømme til hjertet og til hjernen.

Typer

HDL kolesterol regnes som "god" fordi den bærer kolesterol vekk fra blodårene. En høyere HDL-nivå senker risikoen for hjerteinfarkt. LDL er referert til som "dårlige" kolesterolet, siden det bygger seg opp i blodårene dine og øker risikoen for hjerteproblemer. Din totale kolesterol er et mål på HDL, LDL og triglyserider i kroppen din.

Ranges

Optimale HDL-nivåer er 60 mg / dl eller høyere, og optimale LDL nivåer er under 129 mg / dl. Ideell kolesterolnivået faller under 200 mg / dL.

Betydning

Du bør sørge for kosttilskudd og livsstil endringer hvis kolesterolet ditt er mellom 200 og 239 mg / dL for å unngå å nå en rekke over 240 mg / dL. Å ha et nummer i svært stor rekkevidde dobler risikoen for koronar hjertesykdom.

Forebygging / løsning

For ønskelig kolesterolnivå, overvåke inntaket av kosttilskudd kolesterol. Følg nøye med på mettet og trans fett, som er kjent for å øke kolesterolnivået. Opprettholde en sunn vekt, mosjon og unngå røyking. Snakk også med legen din om kolesterolsenkende legemidler.