Digidexo.com

Symptomer på Allergi mot Ull

Mens allergi mot ull finnes, de er mye mindre vanlig enn ofte antatt. Hudirritasjon er ofte feilaktig som et symptom for ull allergi, selv når det er teksturen i stoffet, ikke dens kjemiske sammensetning, forårsaker problemet. Det er visse måter å bestemme tilstedeværelsen av en ull allergi.

Hudirritasjon

En ull allergi vil nesten alltid manifestere med et kløende utslett, som kan ligne på elveblest eller eksem. Irritasjon begynner vanligvis nesten umiddelbart etter kontakt med ull.

Nesetetthet

En person som er allergisk mot ull vil ofte oppleve irritasjon i nese, inkludert nysing, lunger, kløe og svie. Dette kan også være på grunn av støv og andre irritanter som kan være fanget i ull fiber.

Eye Irritasjon

I nærvær av ull, vil noen som er virkelig allergisk oppleve rødhet, hevelse og kløe i øynene.

Bestemme Årsak

Alle med en mistenkt ull allergi kan prøve seg et element laget med en mykere fiber, slik som naturlig fleece. Dette kan avgjøre om det underliggende problemet er sensitiv hud eller en ekte ull allergi.

Allergi tester

Den eneste sikre metoden for å diagnostisere en allergi er en test utført av en lege. Mange allergikere tilbyr omfattende hud-testing, inkludert dusinvis av potensielle gjerningsmennene.