Digidexo.com

Om tannpine smerte

En tannpine er smerte følte rundt tennene eller kjeven. Smerten kan variere i intensitet, og det er vanligvis forårsaket av problemer med tenner, tannkjøtt eller kjeve. En tannlege eksamen er vanligvis nødvendig å finne årsaken til smertene, og behandling av en tannlege kan løse problemet og eliminere en tannpine i de fleste tilfeller.

Funksjoner

Smerter fra en tannpine kan være konstant, bankende, kjedelig eller skarp, ifølge WebMD. I noen tilfeller kan du føle smerte når du spiser eller legge trykk på tann. Varme eller kalde stoffer kan forårsake smerte eller gjøre det verre. Hevelse, feber og hodepine kan også være til stede med en tannpine. Du kan legge merke til drenering med en dårlig smak som kommer fra området av tannen.

Årsak

Tann smerter er oftest forårsaket av tannråte eller infeksjon, ifølge US National Library of Health. Tannkjøttsykdom, kjeveskader, påvirket tenner, tann rot sensitiviteter og sprukne tenner kan også føre til en tannpine, ifølge MedicineNet. Smerter er vanlig når tennene utbrudd. Utbruddet av visdomstenner vanligvis fører til smerte hos voksne. En tannpine kan noen ganger være forårsaket av referert smerte fra en annen del av kroppen. Hjerteinfarkt, øreverk og bihulebetennelse kan alle føre til tannsmerter.

Behandling

Smerter fra en tannpine kan avlastes med over-the-counter smertestillende medikamenter, men årsaken til smertene vil måtte bli behandlet av en profesjonell i de fleste tilfeller. En tannlege kan fylle et hulrom eller fjerne en tann for å behandle tannråte. En rotfylling kan være nødvendig dersom en tann nerve er infisert. Et antibiotikum vil være foreskrevet hvis symptomer på infeksjon er til stede.

Forebygging

Forebygge tannråte vil avverge mange av årsakene til tannsmerter. Regelmessig pusser tennene med fluortannkrem, tanntråd daglig og gå til tannlegen hver sjette måned for en sjekk og tannrengjøring. Minimere sukkerholdige matvarer kan også fremme tannhelse. Snakk med tannlegen din om fluor behandlinger og tetningsmasse som kan forebygge tannråte.

Advarsel

Se tannlegen din om noen tann smerter som varer lenger enn én eller to dager, ifølge US National Library of Health. Kontakt alltid tannlegen din hvis du har en alvorlig tannpine. Hvis din tann smerter er ledsaget av feber, øreverk eller smerte når du åpner munnen, gå til tannlegen omgående.