Digidexo.com

Lymfedrenasje og ansiktsmassasje

Lymfedrenasje og ansiktsmassasje


Lymfesystemet er en integrert del av kroppen din, koblet inn i hjertet. Lymfesystemet er ansvarlig for å sende hvite blodceller og antistoffer mot de omkringliggende vev og organer. Når lymfesystemet ikke fungerer, kan kroppen din ikke får antistoffer og hvite blodceller den trenger for å holde immunsystemet sterkt. Lymfesystemet krever muskelbevegelser og vanninntaket for å fungere skikkelig. Ansiktsmassasje kan gi din lymfesystemet en hånd i prosessen.

Funksjoner

Lymfeknutene ligger rundt ansiktet og halsen. Lymfeknuter varierer i størrelse fra små til store. De som ligger rundt kjeven, bak øret og ned til kragebein er små. Områdene massert hver kobling til lymfesystemet, tilrettelegging for drenering over pannen, i nærheten av sidene av nesen, ned sidene av halsen under haken og over skuldrene langs baksiden av skulderen benet. Andre lymfeknuter er plassert i hele kroppen, inkludert bryst, indre lår i nærheten av lysken og under armene.

Betydning

Lymfeknutene løper langs kjevebenet og ned langs siden av halsen fylling inn i sirkulasjonssystemet før de går inn i hjertet. Ved hjelp av ansiktsmassasje for å stimulere lymfedrenasje bidrar til å redusere rynker og sorte poser under øynene, stimulere blodstrømmen og for å forbedre hudens helse. Ansikts lymfeknuter er den eneste delen av lymfesystemet som dumper direkte inn i hjertet. Ansiksmassasje vil forberede lymfeknutene for mer lymfe, som transporterer fluidet aminosyrer, hvite blodceller og næringsstoffer til og fra blodstrømmen.

Teknikker

Når du bruker ansiktsmassasje, er det viktig å huske å bruke fast, men mild bevegelse. Den milde pulserende av fingertuppene mens du bruker en langsom bevegelse mot hjertet bidrar til å stimulere drenering av lymfesystemet. En langsom jevn sveip nedover halsen mot hjertet skaper bevegelse. Ved hjelp av pekefingeren, og ringfinger gir mulighet for dekning av området og riktig trykk. Plassere de tre fingrene langs kjeven, som starter på midten, med den midterste fingeren på kjevebeinet, feie bestemt, men forsiktig mot øret og nedover halsen mot hjertet. Masserer langs pannen, utover fra nesen til øret langs kinnet og beveger seg mot hjertet forenkler hele lymfe drenering av ansiktet.

Betraktninger

En ansiktsmassasje som stimulerer lymfedrenasje kan innlemmes i din nighttime diett. Gi deg selv en ansiktsmassasje etter at du har vasket og fuktig ansiktet. Eller bruke ansiktsmassasjeteknikker for å bruke fuktighetskrem eller vaske ansiktet. Ved hjelp av små sirkulære bevegelser, flytter over pannen, fra nesen over kinnene, langs kjeven og nedover halsen mot hjertet med varmt skum for å stimulere lymfeknutene til avløp.

Advarsel

Ikke prøv en lymfedrenasje når syk med en bihulebetennelse, strep hals, hudinfeksjon, tann abscess, eller hvilken som helst annen aktiv hodet eller ansikts infeksjon. Du kan føre til mer skade enn godt. Men Rita Woods, en lisensiert massasje terapeut, foreslår hvis du har vært på antibiotika eller får behandling for din tilstand i minst tre dager, er det trygt å bruke ansiktsmassasje.