Digidexo.com

AC-Joint Separasjon Healing

En acromioclavicular (AC) felles separasjon er forårsaket når krageben skiller fra scapula, rive AC leddbånd og andre omkringliggende leddbånd. AC felles separasjon er klassifisert i karakterer - karakterer I og II omfatter delvis tårer, mens høyere karakterer indikerer komplett tårer av alle de omkringliggende leddbånd, noe som resulterer i en komplett forvridning av AC-leddet. Healing mindre grader av AC-leddet separasjon er begrenset til konservativ behandling, men mer alvorlige karakterer behandles ved kirurgi.

Grade I til II

Konservativ behandling er brukt for klasse I eller II AC felles separasjon, som helbreder det innen et par uker. Grade Jeg er en forstuing av leddbånd som holder AC-leddet sammen mens Grade II er en komplett tåre av AC leddbånd og delvis rive av coracoclavicular leddbånd.

Disse graderinger av AC-leddet separasjon behandles med hvile, isposer, medisinering og skulderøvelser. Stopp noen aktiviteter som forverre skuldersmerter, for eksempel trening eller bevege armen foran kroppen. The Mayo Clinic anbefaler også å immobilisere armen i fatle, som avlaster trykket og øker helbredende tid. Påfør en kald ispose til skulderen i 15 til 20 minutter hver noen timer for å redusere hevelse og smerte.

Medisiner også redusere smerte. Analgetika, eller over-the-counter (OTC) smertestillende, er anbefalt av MD retningslinjer. Vanlige typer reseptfrie smertestillende inkluderer aspirin og paracetamol. Når smerte eller hevelse er redusert, til terapi bedre bevegelse i AC-leddet begynner, som foreskrevet av lege.

Grade III

Grade III AC-leddet separasjon, eller en fullstendig rive av AC leddbånd eller coracoclavicular leddbånd, blir også behandlet ved hjelp av en arm slynge, isposer og smertestillende. Hvis senene klarer å helbrede eller personen trenger å bruke armen for tungt arbeid, vil legen bruke behandlinger for Grade IV gjennom Grade VI skader å fremskynde helbredelse tid.

Klasse IV til VI

Grad IV til VI AC-leddet separering behandles med kirurgi. Ifølge skuldersmerter Info, flytter kirurgi krageben. Det fjerner også skadet vev og reparerer avrevne leddbånd. Den vanligste operasjonen brukes er åpen reduksjon intern fiksering (ORIF), som realigns bein. Hvis skjøten ikke kan rekalibreres uten ekstra støtte, blir skruer eller ledninger som brukes til å holde skjøten på plass. Etter operasjonen, bevegelsesøvelser, som foreskrevet av lege, blir brukt til å forbedre bevegelse i leddet. ORIF helt helbreder skaden innen 10 uker.