Digidexo.com

Bivirkninger av Steroid Kremer for Eksem

Bivirkninger av Steroid Kremer for Eksem


Aktuell steroid kremer, også ofte referert til som kortikosteroider, er en av de lengste etablerte behandlinger for hud tilstand eksem. Bruke en steroid krem ​​til huden påvirkes av eksem kan lindre kløe og tørrhet assosiert med denne tilstanden, slik at huden til å helbrede. Imidlertid har steroid krem ​​bruk flere potensielle bivirkninger, spesielt med langvarig bruk.

Skin Tynning

Hud tynning, også kjent som hudatrofi, er kanskje den vanligste bivirkning av steroid krem ​​bruk. Sjansene for å utvikle tynne eller skjøre huden med steroider er økt hvis du bruker en høyere potens av krem ​​eller hvis du bruker en steroid krem ​​for en lengre periode. Folk på et høyere risiko for å utvikle hudatrofi inkludere eldre og personer med allerede tynn hud. Ansiktet og ryggen av hendene er de områdene av huden mest utsatt for atrofi med steroid krem ​​bruk.

Contact Dermatitis

Kontakteksem viser til hudsykdommer - typisk utslett eller hud betennelse - som utvikler seg når huden din kontakt noe du er allergisk mot. Steroid krem ​​har flere komponenter som kan ofte føre til kontakteksem hos disponerte individer. Du kan være allergisk mot steroider, eller konserveringsmidler eller lanolin stoffer i steroid krem. Sjansene for å utvikle kontakteksem som følge av steroid krem ​​bruk er økt hvis du har en historie med allergier.

Rosacea

Ganske ironisk, kan steroidkremer fungere som enten en årsak eller en kur for huden tilstand rosacea. Hyppigst påvirker ansiktet, og mer utbredt blant kvinner enn menn, rosacea forårsaker rødhet og kløe rundt kinn, nese, panne og hake. Hvis du bruker steroid krem ​​på ansiktet som en eksembehandling, være klar over kremen potensial til å forårsake rosacea, særlig hvis du er kvinne, lyshudet og i alderen 30 til 60 - alle risikofaktorer for rosacea.

Cushings syndrom

Cushings syndrom kan være forårsaket av absorpsjon av steroid kremer inn i kroppen din. Komplikasjoner av Cushings syndrom inkluderer høyt blodtrykk, bentap og - i noen tilfeller - utvikling av diabetes. Ifølge Mayo Clinic, kan Cushings syndrom utvikles dersom kroppen din er utsatt for høyere nivåer av hormonet kortisol på lang sikt. Stoffer i kortikosteroider har en lignende effekt på kroppen din som forhøyede kortisolnivåer.