Digidexo.com

Vitamin C-mangel hos barn

Vitamin C-mangel hos barn


Vitamin C-mangel, selv sjelden i mer utviklede land i dag, er en smertefull og farlig tilstand, spesielt for barn. Det medisinske navnet for denne sykdommen er skjørbuk, og det var en gang bane av sjømenn på lange sjøreiser. Faktisk, det var en britisk marine kirurg som først beskrev kur. Heldigvis er veldig lett å både kurere og forebygge skjørbuk.

Symptomer

Skjørbuk kan være vanskelig å diagnostisere, fordi de første symptomene er vanlige og ikke-spesifikk. Ifølge Merck Manual på vitamin C, de inkluderer generell tretthet, tap av matlyst, rask pust, feber og diaré. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil det føre til smerter i bein og ledd samt pseudoparalysis (en frivillig begrensning på bevegelse, vanligvis på grunn av smerte) og blødninger. Andre symptomer inkluderer hovent tannkjøtt, tannløsning, anemi og tørr hud.

Forfatter Dr. Bradley Buckler av Medical College of Georgia forteller oss at skjørbuk kan noteres i spedbarn med ekstrem følsomhet i lårene og en konstant "frosk beinstillingen" på grunn av intense smerter.

Forebygging / Cure

Forebygging og herding av skjørbuk er ett og det samme. En konsekvent diett av frisk frukt og grønnsaker, sammen med andre matvarer som inneholder vitamin C, som fersk melk, vil reversere og forebygge eventuelle effekter av sykdommen. Skaden er sjelden varig mindre igjen helt ubehandlet, der sykdommen vil til slutt føre til døden. Selv om National Institutes of Health anbefaler et balansert kosthold som den mest effektive måten å skaffe vitamin C, vitamin C kosttilskudd er tilgjengelige.

History of Skjørbuk hos barn

I sin artikkel om infantile skjørbuk, skrev Buckler at den første beskrivelsen av skjørbuk hos barn ble bemerket av Francis Glisson i midten av det 17. århundre. Dette var den eneste omtale av infantil skjørbuk før sent på 1800-tallet, da sakene ble hyppigere på grunn av de skiftende kosten for familier. En studie ble utført av Alfred Hess i 1914 på en foreldreløs asyl i New York. Ved observasjon, koblet han en økning i tilfeller av infantil skjørbuk med fjerning av appelsinjuice fra barns kosthold sammen med bruk av pasteurisert melk.

Ved å bruke rå melk og ferske råvarer, var han i stand til å kurere sykdommen. Funnene i denne studien og Hess 'kostanbefalinger har ført til utryddelsen av infantil skjørbuk i USA.

Skjørbuk dag

Selv om sjeldne i USA og andre mer utviklede land, er det visse situasjoner som bør overvåkes for skjørbuk. Alle med en spiseforstyrrelse som anoreksi er høy risiko for vitamin C-mangel. Også pasienter på svært begrensede dietter på grunn av matallergi eller dårlige matvaner bør være nøye med å få nok vitamin C. Alkoholikere er i faresonen fordi de får så mange av sine kalorier fra deres drikker at de ofte unnlater å spise sunn mat.

Vitamin C dagsrasjon for barn

Ifølge Linus Pauling Institute, anbefalt daglig inntak av vitamin C for barn er som følger:

Spedbarn, 0-6 måneder: 40 mg (tilstrekkelig inntak)
Spedbarn, 7-12 måneder: 50mg (tilstrekkelig inntak)
Barn, 1-3: 15mg
Barn, 4-8: 25mg
Barn, 9-14: 45mg
Ungdom, 15-18: 75mg