Digidexo.com

Hvordan å holde barna hulrom-free

Det er ikke uvanlig at barn så unge som 18 måneders alder for å ende opp som krever 8 til 10 fyllinger. Forekomsten av sippy kopper, hele dagen snacking, drive-gjennom å spise, og selvfølgelig sukker er alle fyre opp denne epidemien. Men foreldre som tar noen enkle forholdsregler kan unngå en levetid på tann hodepine for sine barn.

Hvordan å holde barna hulrom-free

•  Forstå årsakene til tannråte. De fleste er ikke klar over at hulrom er faktisk smittsom. Barn av hulrom-free foreldre er mindre sannsynlig å få hull i tennene. Hvorfor? Bakteriene som forbruker sukker og produserer syre som spiser tannemaljen ikke forekommer naturlig i vår munn. Hulrom-bakterier er deponert i barnas munn av sine omsorgspersoner, foreldre og søsken.

Få dine hulrom fylt før du tar barnet ditt hjemme - og som går for mødre, fedre, søsken, og alle som vil ha hyppig kontakt med barnet. Selv om du ikke har hatt et hulrom i årevis, har du fortsatt havnen bakterier. Aktive hulrom selvsagt bety flere bakterier i munnen. Å få dem fylt går en lang vei å få ned nivået av bakterier i munnen.

Hold barnets munn fri for bakterier som forårsaker hull i tennene. Selvfølgelig kyss er greit! Men aldri dele kasseroller eller tannbørster med babyen eller barnet; aldri vaske av en brystvorte eller smokk ved å slikke det. Hvis du tester mat for temperatur, alltid gjøre det med en egen del eller ren skje.

Utdanne omsorgspersoner om risikoen for disse øvelsene også.

Hint

  • Pass på å øve skikkelig tyggegummi rensing og deretter tannpuss i tillegg til disse forholdsreglene.
  • Hvis du gir barnet ditt en flaske for komfort på kvelden, må du passe på at den inneholder bare vann. Unngå sippy kopper, ha snacks er tilgjengelig hele dagen, og spise i bilen. En enkelt rosin eller slurk juice hvert 15. minutt gir bakteriene en jevn nok flyt av drivstoff å sverte noen pjokk smil.
  • Hvite flekker på en babyens tenner er tegn på forfall. Hvis det er hvite flekker på babyens tenner, se en pediatrisk tannlege umiddelbart.