Digidexo.com

Gallestein symptomer hos barn

Gallestein symptomer hos barn

Galleblæren er et lite organ som holder galle. Det ligger like under leveren og sammen med bukspyttkjertelen og leveren gjør opp galle systemet. Disse organene hjelpe produsere og lagre galle og enzymer som hjelper kroppen å bryte ned fett i leveren. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn kan utvikle dem. Mens noen barn kan utvikle gallestein, ifølge Seattle Children Hospital, barn med arvelig blodproblemer, fedme eller en familiehistorie med gallestein er på et høyere risiko. Gallestein er faste partikler som dannes i gallen og kan variere i størrelse fra så liten som et sandkorn til så stor som en golfball. Mens de fleste gallestein er ikke symptomatisk og ikke skape problemer, hvis det er mange av dem eller en stor en, kan det føre til ubehag.

Magen Pain

Ifølge eMedicine Helse, smerter i øvre høyre side av magen er det vanligste symptomet av gallestein hos barn. Smerter forbundet med gallestein vil intensivere etter at barnet spiser en fet måltid fordi fettet i maten fører til at galleblæren til kontrakt. Den intensiverte smerter kan vare i flere timer, og vil vanligvis gå bort av seg selv. Imidlertid vil smerten komme tilbake med hver galleblæren angrep.

Ryggsmerter

Siden ungdommer er i stand til å finne sin smerte enklere, kan de klage over ryggsmerter eller skuldersmerter. Dette vil bli ledsaget av smerter i øvre høyre mageområdet.

Kvalme

Hvis gallestein flytte ut av blæren, kan de forårsake blokkering i hvilket som helst av de kanaler som forbinder til galleblæren, bukspyttkjertelen eller leveren. Dette kan føre til at barnet har en følelse av kvalme og i noen tilfeller oppkast. Hvis oppkast fortsetter over en lengre tidsperiode, kan det føre til barnets kropp bli dehydrert. Mer væske enn normalt skal konsumeres for å holde kroppen riktig hydrert.

Fever

En feber er kroppens naturlige måte å si at noe er galt. Det kan skje når som helst på kroppen kjemper en infeksjon og kan også være et tegn på at en gallestein er årsak til et problem et sted i kroppen. Den feber vil vanligvis være ledsaget av andre symptomer, og hvis barnet er mistenkt for å ha gallestein, kan en ultralyd utføres av en lege for å bekrefte tilstanden og på riktig måte å behandle den.

Gulsott

Gulsott er en gulaktig farge på øyne og hud. Dette er forårsaket av høye nivåer av bilirubin i blodet. Bilirubin utskilles i galle, så hvis gallestein blir et problem, er det kan gjøre barnets hud har en gulaktig fargetone som også vises i det hvite i øynene.