Digidexo.com

Pediatric blæreproblemer

Den første tanken som ofte kommer til hodet av mange mennesker når du tenker på pediatriske blæreproblemer er sengevæting. Selv om dette er en svært vanlig sykdom hos barn, er det ikke den eneste typen blære problem som kan eksistere i den pediatriske sett. Flere mer alvorlige typer blæren sykdommer og tilstander kan plage barn fra en veldig ung alder, og kan kreve medisiner og kirurgi for å behandle. Hvis du mistenker at barnet ditt har en blære problem, gjøre en avtale med sin barnelege eller få en henvisning til en urolog som spesialiserer seg på pediatri.

Sengevæting

De fleste foreldre takle sengevæting og anser det som et problem bare når det betyr å endre ark i midten av natten. Sengevæting er utbredt blant førskolebarn og selv rammer opp til 10 prosent av elementær-alder barn, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste årsaken til sengevæting, eller nattlig enurese, er at barnets blære er ikke sterk nok til å komme gjennom en hel natts søvn uten å tømme, og barnet sover så tungt at han ikke kan vekke seg selv til å bruke badet. Mayo Clinic statistikk viser at nattlig enurese går i familier, som nesten halvparten av barna som har nattlige ulykker har minst én forelder som opplevde sengevæting også. Denne typen pediatrisk blære problem vanligvis ikke krever behandling og løser seg selv etter hvert som barnet blir eldre og sterkere.

Urinveisinfeksjon

Barn kan få blære infeksjoner akkurat som voksne gjør. Urinveisinfeksjon (UVI) symptomer hos barn er i likhet med hva en voksen kan oppleve, inkludert smerte og svie ved vannlating og produsere ubehagelig luktende urin. Barn som har blære infeksjoner kan også kjøre en feber, har diaré og sengevætere når sengevæting ikke er en del av en normal rutine. En UTI er en type blære problem som er lett å rette opp i de fleste barn med et kurs av antibiotika medisiner. Noen barn som har tilbakevendende urinveisinfeksjon kan ha andre underliggende blære eller nyre forhold som trenger legehjelp, men dette er ikke normen.

Prune Belly syndrom

Sviske magen syndrom er en type blære problem som berører baby gutter, og ifølge Mount Sinai Department of Urology, er ganske sjelden. Den eneste måten å diagnostisere sviske magen syndrom er gjennom fysisk undersøkelse, da ingen ytre symptomer på tilstanden vises. Babyer som har denne blære lidelse har en større-enn-normal blære, reflux urin tilbake i nyrene og har retinerte testikler. På grunn av unormalt i magemusklene, barn som har sviske magen syndrom har en mage som vises rynkete som en sviske, derav navnet på tilstanden. Sviske magen syndrom behandles kirurgisk for å reparere nyreskader og urin reflux, gi magen et mer normalt utseende og få ned testiklene. Blæren er vanligvis ikke endres under operasjonen.

Urin reflux og lekkasje

Vesikoureteral tilbakeløp og Ekstrofi er to blæreforstyrrelser som finnes hos barn som hindrer urinen i å slippe ut fra urinrøret på vanlig måte. Vesikoureteral tilbakeløp oppstår når urinen ikke strømmer nedover ut av blæren, men heller tilbake opp i nyrene. Denne tilstanden varierer i alvorlighetsgrad, og er målt ved karakterer fra 1 til 5. De fleste barn som er født med eller utvikle reflux av denne typen faller inn i grad 1 og 2, den mildeste form for tilstanden. Behandling av tilbakeløpskjøling i seg selv er ikke alltid nødvendig for vesikoureteral refluks karakterer 1 til 3, da det har en tendens til å løse seg selv. Barn blir rutinemessig foreskrevet antibiotika som et forebyggende tiltak mot UVI eller nyre infeksjoner. Karakterene 4 og 5 må kanskje kirurgisk reparert.
Ekstrofi er en blære tilstand som er diagnostisert og korrigert i løpet av de første dagene etter at babyen er født. I stedet for å holde en sfærisk form som en vanlig blære gjør det, i tilfelle av Ekstrofi, ligger den flate blære. Den deformert form av blæren forårsaker urin å lekke ut i bukhulen. Kirurgi er utført for å reparere unormalt.

Blokkering

Alvorlige medisinske problemer kan føre til blokkeringer som hindrer urin fra spennende urinrøret og kan være dødelig. En type hindringer kalles posterior urethral ventiler og kan bli oppdaget under rutinemessig prenatal sonograms. Vev dannes i urinrøret ("ventiler" i navnet på tilstanden), noe som gjør det umulig for urin å passere gjennom. Urin reflux kan føre til og forårsake nyre infeksjon hvis problemet ikke er løst. Babyer som er diagnostisert med bakre urethral ventiler gjennomgå en prosedyre innen første uke av fødsel for å reparere blokkeringen.