Digidexo.com

Sukker erstatter og kunstige søtstoffer

Du ser dem på hver restaurant tabellen, i hver kaffebar: små beholdere fylt med rosa, blå, gule, grønne og hvite pakker av søtningsmidler. Pass beholderen rundt bordet og alle tar sin favoritt: den de bruker hjemme, den som smaker deres favoritt brus, den ene tillatt på kostholdet, den de tror smaker best. Kunstige søtstoffer og sukker erstatter er nettopp det - et alternativ, og vanligvis en lav-kalori erstatning for sukker. For de fleste mennesker, de smaker veldig likt, men mye av forskjeller i kunstige søtningsmidler.

Sakkarin

Oppdaget i slutten av 1800-tallet, mange matprodusenter brukte sakkarin under første verdenskrig og II for å erstatte sukker, en rasjonert vare. Det gjennomføres en advarsel etikett på en gang, og erklærte det en potensiell kreftfremkallende. I 2000, FDA fjernet advarslene og uttalte denne kulltjære produktet trygt, men gravide kvinner er fortsatt anbefales å unngå sakkarin.

Sukralose

Laget av sukker med en struktur som er vitenskapelig endret, er sukralose trygt for diabetikere, gravide og alle andre, ifølge FDA. Av alle kunstige søtningsmidler, forblir sukralose den mest stabile når de varmes opp under koking eller baking.

Aspartam

Laget av to aminosyrer, er aspartam sikker for alle bortsett fra de som lider av fenylketonuri, en manglende evne til å omdanne et av aminosyrer, fenylalanin. Anbefales ikke for baking, mister aspartam sin sødme når de varmes opp.

Resten av "pakker"

Søtningsmiddel Stevia er laget av bladene av et medlem av krysantemum familien. Selges i vitamin butikker i mange år, var det kun godkjent av FDA i 2008 acesulfam K, et annet kunstig søtningsmiddel laget av en aceteddiksyre og kalium. Det er ofte brukt i forbindelse med aspartam for å maskere aspartam bitre ettersmak.