Digidexo.com

Hva er vitamin D2?

Vitamin D2, eller ergocalciferol, er en form for vitamin D. Vitamin D har to former som er viktige for mennesker, vitaminer D2 og D3. Vitamin D er viktig for mennesker for sin evne til å hjelpe til med normal benvekst. Vitamin D2 er et fettløselig sterol, som er et organisk molekyl som finnes i planter og gjær. Det er hvitt i farge og er ikke oppløselig i vann, men i organiske oppløsningsmidler og vegetabilsk olje.

Historie

På 1920-tallet ble det oppdaget gjennom vitamin D2 utsette virvelløse dyr, for eksempel sopp eller planter, for ultrafiolett. Farmasøytiske selskaper patenterte prosessen. Vitamin D2 er ikke naturlig i virveldyr, eller dyr med en indre rammesystem. Vitamin D2 er bedre enn vitamin D3 til å absorbere ultrafiolett stråling.

Funksjon

Vitamin D2 er ofte funnet i meieriprodukter, fisk og egg. Sopp inneholde små mengder av vitamin D2, og noen matvarer kan være beriket med vitamin D2, slik som brød og korn. Vitamin D2 hjelper sikrer opptaket av kalsium skjer i kroppen produsere friske bein, tenner, og for å bidra til å bekjempe høyt blodtrykk. Vitamin D2 kan også hjelpe i kampen mot osteoporose og autoimmune sykdommer.

Dagsrasjon

Anbefalt dose for vitamin D er 5 mikrogram daglig. De fleste multivitaminer har anbefalt daglig inntak av vitamin D som inngår i dem. Ett glass melk inneholder vanligvis ca 2,5 mikrogram vitamin D. fiskelever oljer, for eksempel tran, har den høyeste mengden av vitamin D. En ss. tran inneholder nesten 1400 IE vitamin D. Vitamin D2 er mest brukt i etableringen av multivitaminer som inneholder vitamin D.

Farmasøytisk bruk

Viosterol ble opprettet i 1920 som en syntetisk vitamin D2 til å bruke i kampen mot rakitt. Rakitt er mykgjørende og svekkelse av bein ofte sett hos barn på grunn av vitamin D-mangel. Mest sett i de tidlige delene av det 20. århundre, har rakitt hatt en nylig comeback, men for andre grunner enn mangel på sol og meieriprodukter. Rakitt i dag er ofte på grunn av problemer med kroppens opptak av vitamin D, sykdommer i lever og nyre, eller forhold som endrer kalsium i kroppen.

Misforståelse

Nylige studier har antydet at vitamin D2 er ikke så effektiv som vitamin D3 i biologisk verdi og dens bruk i multivitaminer skal stanse. Fordi vitamin D2 er produsert, er dens stabilitet og lang levetid tvilsom. Dette kan føre til problemer med giftighet og tap av vitamin D konsentrasjon over tid.